Ova dijeta doista je ukusna: pogledaj kako mršavjeti jedući kajganu na 100 načina

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Smršaviti s kajganom? Svidjet će ti se ako si ljubiteljica jela od jaja
  • Zvuči kao dijeta iz snova, ali i nestvarno u isto vrijeme
  • Međutim, s nekoliko trikova, dijeta s razmućenim jajima doista može postati stvarnost

Poznato je da jaja sadrže puno bjelančevina, vitamine A, D, E i K, kao i vitamine B i minerale. Jaja te zasite i mogu se pripremiti na različite načine. Jaja su pravi izvor energije, osobito ako se jedu za doručak. Dakle, ako više voliš kajganu sa svježom rajčicom i vlascem, umjesto dvije kriške tosta ili peciva ujutro, gubitak kilograma može se povećati i do 65 posto tijekom razdoblja od dva mjeseca. To je potvrđeno u nekoliko istraživanja objavljenih na web stranici  „US National Library of Medicine“ i „National Institute of Health“. 

Pogreške pri mršavljenju: Ovako baš nikada ne bi trebala započeti dijetu!

Međutim, preporučujemo ti da ne konzumiraš samo kajganu za doručak. Učini svoj doručak raznolikim i ponekad odaberi zdravu kašu sa zobenim pahuljicama, svježim bobicama i nemasnim jogurtom.

Ako ćeš kombinirati ove namirnice, brže ćeš gubiti masnoću na trbuhu

Kajgana za večeru

Kajgana za večeru izvrsna je i ukusna alternativa te je super za mršavljenje. Zasititi će te, gotovo da nema ugljikohidrata i učinit će te vitkom u trenu. Jaja su najbolji obrok, osobito nakon trčanja, treninga s utezima ili joge. Sadrže bjelančevine koje su potrebne tijelu nakon napornog treninga, a unosom bjelančevina potiče se izgradnja mišića.

Dakle, umjesto pizze ili tjestenine radije spravi ukusnu kajganu. Najbolje od svega je što je kajgana idealna da iskoristiš ostatke hrane, a u nju također možeš staviti i namirnice kojima će isteći rok trajanja. Možeš spraviti jaja s gljivama, paprikom, mladim lukom, šunkom, tikvicama ili rajčicama - prema svom raspoloženju. Ipak, pripazi da jaja ne pržiš na maslacu. A ako ti se više ne sviđa klasična kajgana, spravi ukusni omlet sa špinatom! Izostavljanjem ugljikohidrata potiče se gubitak kilograma. Naravno, ne moraš jesti jaja svaku večer, dovoljno je da večeru zamijeniš jajima 2-3 puta tjedno.

Life&style Nakon keto dijete, stiže novi prehrambeni plan - veto dijeta. O čemu je riječ?

Ali, budi oprezna: nakon što spraviš finu i zdravu kajganu, zaboravi na bijeli kruh ili tost. Ako nakon toga još uvijek nisi sita, eventualno pojedi krišku integralnog kruha i na kraju komad sira (koji zatvara želudac).

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Posjeti Miss7.24sata.hr