Ova čarobna "kuća na stablu" mogla bi biti mjesto za najcool boravak u Londonu

www.shoreditchtreehouse.co.uk Shoreditch Treehouse
Vidi originalni članak
  • Kuća na stablu u Londonu?! Zvuči nestvarno, pa zapravo i jest… Stabla nema, no to je možda najbolji smještaj koji možeš unajmiti u Londonu
  • Kuća je toliko originalna da je osvojila prestižnu nagradu 'Plum', koju dobivaju kuće za iznajmljivanje s vrlo visokim standardima
  • Zavirili smo u ovaj penthouse u Shoreditchu koji prima 6 osoba na spavanje, ali 80 ako radiš tulum

„Nema vremena za prosjek“, dopadljiv je moto za 'Plum Guide', mjesto za iznajmljivanje kuća za odmor s visokim standardima. Naime, tek tri posto domova koji se prijave za oglase u svakoj destinaciji prikazanoj na stranici dobivaju nagradu 'Plum'. A kućica na stablu? U Shoreditchu? S ljuljačkom? A još i klavir? 'Shoreditch Treehouse' možda je manje dom, a više vruća točka za održavanje tajnih svirki i raskošnih zabava, ali također predstavlja nevjerojatno mjesto za boravak u Londonu.

Life&style 'Prošetali' smo kalifornijskom vilom koju je Brad Pitt upravo kupio za 40 milijuna dolara, smatra se umjetničkim djelom

Gdje se nalazi?

Ulice Shoreditcha pune su neobičnih mjesta. Nekonvencionalna energija susjedstva mami šaroliku ekipu, od mladih kreativaca do urbanih šmekera koji rade u gradu. Također je dom nizu najboljih londonskih restorana, od mjesta s Michelinovim zvjezdicama kao što su 'The Clove Club' i 'Lyle's' do raskošne tratorije 'Italian Gloria'. 

Neposredno iznad ove kičaste tratorije pune cvijeća nalazi se ova, ne doslovno, kućica na stablu iako joj je to službeno ime. Kako bi stigli tamo, gosti se moraju spustiti niz popločanu ulicu s desne strane restorana i popeti se uz nekoliko stepenica. Avantura se ipak isplati, jer ulazak u stan obložen drvetom je kao ulazak u urbanu Narniju.

Kako izgleda?

Na vrhu stubišta se vrata otvaraju direktno u glavni dnevni boravak. Cijeli interijer ukrašen je drvenim letvicama s grubo klesanim gredama koje se protežu preko kupolastog stropa i drvenim stupovima koji pomažu odvajati svaki životni prostor. Unatoč tome što je otvorenog plana, soba djeluje izrazito ugodno, s debelim tepisima položenima po podu, golemom mekanom sofom koja se proteže preko stražnjeg zida i biljkama koje padaju niz police za knjige i izviruju iz svakog kuta.

Tu je kuhinja s jarko plavim i žutim pultom, visećim svjetiljkama u industrijskom stilu, dječje plavim hladnjakom i izloženim zidovima od opeke, a sve gleda na blagovaonski stol od tamnog drveta s neusklađenim starinskim stolcima. Golemi kristalni luster visi u središtu sobe, a svjetlucava vilinska svjetla obavijaju grede i stupove oko sobe. Međutim, pièce de résistance je nedvojbeno veličanstveni Steinwayjev klavir. Savršeno smješten za optimalnu akustiku, zvuk iz klavira odbija se oko otvorenog prostora - idealno za događaje, zabave ili nastupe.

Apartman može primiti do šest osoba, s dvije spavaće sobe i kaučem na razvlačenje (ali znak na web stranici sugerira da prima 80 osoba na tulume) . Prva spavaća soba nalazi se odmah iza klavira, skrivena unutar golemog biljnog zida. Unutra prevladavaju umirujući zemljani tonovi i veliki bračni krevet. Na katu je druga spavaća soba koja nudi ugodan bijeg u strehi s niskim stropovima i drvenim gredama.

Pozadinska priča

Priča se da je sadašnji vlasnik nekretninu kupio od poznatog engleskog glumca. Sada je mjesto postalo žarište glazbene publike. Glazbena tvrtka 'Sofar Sounds' redovito ugošćuje nastupe i večeri događanja u prostoru – Tom Odell, George Ezra, Emile Sande i John Hopkins, svi su navratili svirati klavir.

Još nešto za spomenuti?

U Shoreditchu se može puno toga raditi, od tuluma East Enda i otmjenih barova do rascvjetanih tržnica cvijeća i mjesta za bijeg. Dalje uz glavnu ulicu nalazi se 'One Hundred Shoreditch', hotel sa slikovitim barom na krovu i podrumom koktel majstora g. Lyansa, ili malo bliže nalazi se 'Nobu Hotel Shoreditch', elegantan dio Shoreditchove surove barske scene. Kreni na istok do tržnice cvijeća 'Columbia Road' ili provedi dan u kupnji u 'Spitalfieldsu'.

Cijena: 630 funti (oko 5600 kuna) po noći, minimalno tri noći.

Life&style Izokrenuta kuća u stilu brutalizma ostavlja bez daha: 750 'kvadrata' genijalnosti

Posjeti Miss7.24sata.hr