Hladna domaća limunada odlično prija za vrijeme vrućina. S ovim će dodatkom biti još bolja
- Domaću limunadu doista je lako pripremiti, a odlično gasi žeđ za vrijeme vrućina
- Znamo što je baza: mnogo iscijeđenih limuna i šećer ili neki drugi zaslađivač, no kako limunadu možemo dodatno "oplemeniti"?
- Pročitaj također: Mojito s jagodama pravi je koktel za prve ljetne dane, a nije ga ni teško pripremiti
Limunada je jedan od prvih napitaka koji nam padaju na pamet kada dođu sunčani i topli dani. Osvježavajuća je, jednostavna za pripremu, a u nju se mogu dodati i neki drugi sastojci poput, recimo, metvice. Također, idealna je i za druženja na kojima se okuplja više ljudi jer se vrlo lako priprema u većim količinama. A s obzirom na to da je prvi svibnja iza ugla i da je taj dan obilježen druženjem, boravkom u prirodi i hranom poput roštilja, smatramo da bi se ova limunada s mentom, čiji recept donosimo u nastavku, savršeno uklopila u sve to.
Sastojci:
- 250 ml soka od limuna
- jedan cijeli limun
- 50 do 100 grama šećera (ovisno o ukusu)
- 500 ml vode
- šaka listića mente
Priprema:
U blender stavi sve sastojke uključujući i limun koji si prethodno dobro oprala i narezala na tanke šnite zajedno s korom. Sve blendaj dok se ne sjedini, odnosno dok se listići mente i komadi limuna skroz ne usitne. Ako limunadu planiraš posluživati odmah, u blender možeš dodati i šaku leda kako bi limunada dobila nešto drugačiju teksturu i bila još više osvježavajuća.