Hladna domaća limunada odlično prija za vrijeme vrućina. S ovim će dodatkom biti još bolja

Pexels / Geraud Pfiffer
Vidi originalni članak

Limunada je jedan od prvih napitaka koji nam padaju na pamet kada dođu sunčani i topli dani. Osvježavajuća je, jednostavna za pripremu, a u nju se mogu dodati i neki drugi sastojci poput, recimo, metvice. Također, idealna je i za druženja na kojima se okuplja više ljudi jer se vrlo lako priprema u većim količinama. A s obzirom na to da je prvi svibnja iza ugla i da je taj dan obilježen druženjem, boravkom u prirodi i hranom poput roštilja, smatramo da bi se ova limunada s mentom, čiji recept donosimo u nastavku, savršeno uklopila u sve to. 

Sastojci: 

  • 250 ml soka od limuna
  • jedan cijeli limun 
  • 50 do 100 grama šećera (ovisno o ukusu)
  • 500 ml vode
  • šaka listića mente

Life&style Ako želiš isprobati nešto novo - ovog ljeta obavezno trebaš kušati limunadu s roštilja!

Priprema: 

U blender stavi sve sastojke uključujući i limun koji si prethodno dobro oprala i narezala na tanke šnite zajedno s korom. Sve blendaj dok se ne sjedini, odnosno dok se listići mente i komadi limuna skroz ne usitne. Ako limunadu planiraš posluživati odmah, u blender možeš dodati i šaku leda kako bi limunada dobila nešto drugačiju teksturu i bila još više osvježavajuća. 

Posjeti Miss7.24sata.hr