Opuštajući ritual za ljepši kraj dana

Getty Images
Koža je ljeti više isušena no inače, dok kosa gubi sjaj i boju, pa predlažemo korake kojima ćete doskočiti ovim ljetnim problemima
Vidi originalni članak

Na kraju dana, kad počne lagani povjetarac, a u zraku se konačno osjeti svježina, vrijeme je za predivne mirisne ljetne rituale u kojima možete apsolutno uživati. Koža je ljeti više isušena no inače, dok kosa gubi sjaj i boju, pa predlažemo korake kojima ćete doskočiti ovim problemima. Kreme nakon sunčanja prva su stanica za njegu kože nakon cjelodnevnog sunčanja i lješkarenja na plaži. Bogate su hidratizirajućim svojstvima, vitaminima i sastojcima čija snaga obnavlja kožu i čini je mekšom. Umirit će i crvenilo kože koje se eventualno može pojaviti ako smo se zaigrali na jakom suncu... Osim toga, na taj način produljit ćete očuvanje lijepoga, preplanulog tena. Lice će voljeti hidratantne serume, predlažemo ih prije kreme, na opranu kožu, dok će tuširanje laganim gelovima s ljetnim mirisnim esencijama isprati višak kreme sa zaštitnim faktorom, što je obveza svake večeri. Formule s hidratacijskim svojstvima preporuka su i kod kreme za lice, bilo da se radi o dnevnoj ili noćnoj. Noćne kreme dodatno hrane kožu koja se tijekom dana onda lakše bori sa svim atmosferilijama, a odličan su prijedlog i one s hijaluronskom kiselinom koja pritom ublažuje postojeće bore i nastanak novih.

Ulja su u posljednje vrijeme sve popularnija, dolaze u varijanti za lice, tijelo i kosu, nanosite ih na mokru kosu i kožu, dodatno će vas osvježiti. Sada tijekom ljeta ili ako ste na godišnjem odmoru, posvetite se njezi kože više no inače, bit će vam višestruko zahvalna. I udobnija! Predlažemo aplikaciju ulji i krema za tijelo masažnim pokretima, što će potaknuti cirkulaciju te će koža biti elastičnija i dugotrajno otpornija na nastanak celulita i narančine kore. Ako niste stigli prije, ni sada nije kasno za posebne kreme protiv celulita. Ovdje su najvažnije formule sa sastojcima kao što je kofein, koji ubrzava proces sagorijevanja masnoća.

Kad je riječ o boji kose, ona često strada na jarkom suncu, blijedi i postaje sivkasta. Poradite na tome uz pomoć laganih šampona i maski za kosu koje čuvaju pigment. Izaberite preparat za kosu s arganovim uljem ili onim makadamije - ovi su sastojci provjereno među najboljima za revitalizaciju vlasi. Ljeti više hodamo bosi stoga se zna dogoditi i da su nam pete iznimno grube - to ćete riješiti grebalicama, koje možete nabaviti u svakoj drogeriji, te masnom kremom, koja će omekšati i najgrublju kožu.

Posjeti Miss7.24sata.hr