Okrugli kroasani su preplavili društvene mreže, a Antonia Jagodić donosi jednostava recept
- Kroasan, mnogima omiljeno pekarski proizvod s godinama je dobio brojne izvedenice
- Čini nam se kako koji god miks ovog proizvoda da osvane, u trenutku postane hit
- Mi smo pronašli recept za njegovu trenutno najpopularniju verziju - onu okruglu
- Pročitaj više: Volimo krafne, a volimo i kroasane? Onda treba isprobati 'doissante'! Evo gdje jesti ove "križance"
Izvorno stvoreni u popularnoj pekarnici Lafayetteu u New Yorku, okrugli kroasani imaju čvrsto smotani krug od tijesta za kroasane, a napunjeni su kremom i preliven glazurom. Iako nažalost, posjet Lafayetteu nije moguć kada god se zaželimo ovog jela, okrugli kroasani ipak jesu. Nikada ih nije bilo lakše napraviti u vlastitiom domu.
Ovaj kroasan je u vrlo kratkom roku postao viralan, a gotovo da nema većeg grada na svijetu u koji ga neka od pekarnica nije nije uvela u ponudu. U Zagrebu ga je prvi u ponudu uveo Balance brunch, a nama je za oko zapeo recept koji je objavila food blogerica Antonia Jagodić na svom Instagram profilu. Recept je brzi i jednostavan, a za izradu ne trebaš biti majstor za slastice.
Recept za okrugli kroasan by Antonia Jagodić
Sastojci za okrugli kroasan:
- lisnato tijesto
- žlica šećera
- čokolada po želji
Okrugli kroasan - priprema:
1. Stavi lisnato tijesto na papir za pečenje i pospi po njemu šećer.
2. Izreži tijesto na trakice jednake veličine i zarolaj jednu na drugu.
3. Zatim zarolano tijesto stavi na na lim obložen papirom za pečenje i oko njega stavi kalup, ali pazi da ne dodiruje tijesto. A sve zajedno pokrij s poklopcem.
4. Peci na 180 stupnjeva Celzija oko sat vremena.
5. Kada je gotovo prelij po njemu otopljenu čokoladu.
6. Kroasan možeš napuniti smjesom po želji ili uživati u ovoj jednostavnijoj i bržoj opciji.