Odmor na plaži ili istraživanje grada? Što tvoje putovanje iz snova otkriva o tvojoj osobnosti

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Kampiranje, krstarenje ili možda bolje opuštanje uz bazen? 
  • Ili više voliš odsjesti u hotelu s pet zvjezdica u centru grada?
  • Kako zamišljaš (ili provodiš) svoj savršeni odmor puno otkriva o tvojoj osobnosti

Možemo se veseliti lijepom putovanju mjesecima. Iščekivanje mnogima zaslađuje tmurno jutro i pomaže nam da bolje prebrodimo stresna vremena. Naime, znamo da postoji svjetlo na kraju tunela! No, kakav odmor preferiramo razlikuje se od osobe do osobe. Nekima ne treba ništa osim dobre knjige i suncobrana za opuštanje. Drugi žele akciju, rafting, planinarenje, bungee jumping... i to cijelo vrijeme, molim. Treći pak obilaze muzej za muzejom. A kakva putovanja preferiramo može otkriti puno o našoj osobnosti.

Dakle, što tvoje preferencije putovanja otkrivaju o tebi?

Planinarski izlet u brda

Tražiš avanturu i voliš pomicati svoje granice, tjelesne i mentalne? Višednevno planinarenje je onda pravi odmor za tebe. Ne znaš što bi sa sobom na plaži, gdje je u tome uzbuđenje? Voliš prirodu i tamo doista nalaziš mir. Vjerojatno su ti planinarska putovanja potrebna kao balans, jer ti u svakodnevnom životu brzo sve dosadi i uvijek si u potrazi za novom akcijom.

Naši travel blogeri, svjetski putnici, otkrili su nam što uvijek nose na put. I koliko toga!

Putovanje kamperom

Voliš fleksibilnost putovanja. Spontano promijeniti rutu već danas ili ostati na ovom prekrasnom mjestu još tri noći? Nema problema ako imaš kamper. Otvorena si i spontana. Ali, ponekad ti je teško posvetiti se nečemu u svakodnevnom životu. Uživaš u ljudima, ali možeš i sama provesti vrijeme uz dobru knjigu. Možda jako voliš životinje, uostalom, putovanje kamperom savršeno je s tvojim četveronožnim suputnikom!

Solo putovanje s naprtnjačom na leđima

All inclusive obiteljsko putovanje? To nije tvoja stvar. Jako si  neovisna i točno znaš što želiš. Putovati s ruksakom na leđima kroz Aziju ili Južnu Ameriku mjesecima je tvoj najveći san. Sklona si biti introvertirana, ali također možeš procvjetati u društvu ako želiš. Ali, treba ti puno vremena da razmisliš o onome što si doživjela na svom putovanju. Ponekad te to čini pomalo nefleksibilnom.

Life&style Nova aplikacija osnažuje žene da samostalno putuju i stvaraju nova prijateljstva

Odmor na plaži

Tvoj odmor je samo opuštanje i zabava. Zato se uvijek iznova odlučuješ za kupanje na plaži ili u bazenu. Posjeti muzejima i kultura? U redu, umjereno, ali ne treba puno. Osim omiljene knjige, naravno. Inače, izbor aktivnosti na plaži ti je više nego dovoljan. Ali, ponekad bi ti dobro došlo da iziđeš iz svoje zone udobnosti.

Kampiranje

Minimalistički si nastrojena i voliš male stvari u životu. Zato je kampiranje idealno za tebe! Ne treba ti puno luksuza kako bi se opustila. Važno je da si u prirodi, da imaš svoje najmilije uz sebe i da se doista možeš isključiti od svakodnevnog stresa. A to najbolje možeš napraviti kad si što dalje od grada i uistinu možeš postati jedno s prirodom.

Krstarenje

Ništa ispod pet zvjezdica ne dolazi u obzir, a krstarenja su ti apsolutno najdraži odmor? Za tebe putovanje znači sljedeće: želiš vidjeti najljepša mjesta na svijetu i pritom ne propustiti sadržaje. Voliš se počastiti, na odmoru kao i u svakodnevnom životu. Za neke ljude to može izgledati pomalo arogantno. Ali, nemoj dopustiti da te to odvrati od nauma.

Kulturni obilazak grada

Za tebe je na putovanju najvažnije da nešto naučiš. Samo druženje uz bazen ili planinarenje kroz prirodu neće ti utažiti žeđ za znanjem. Trebaš kulturu, povijest i muzeje! Ono što zamara druge pruža ti maksimalno opuštanje. Međutim, ponekad zaboraviš malo odmoriti umorne noge. A takvo ponašanje pokazuješ i u svakodnevnom životu. Ne zaboravi se odmoriti!

Posjeti Miss7.24sata.hr