Odlične vijesti! Ako jedeš čokoladu u ovoj životnoj dobi zapravo ćeš – mršavjeti

Shutterstock , Žena uživa u čokoladnom desertu
Vidi originalni članak
  • Nije tajna da nam organizam s godinama radi smanjenim kapacitetom – zato ćemo ponekad teška srca ipak odbiti genijalan desert 
  • Od razine šećera u krvi do debljanja - treba paziti sve, ali žene u menopauzi moći će ipak paziti nešto manje od drugih
  • Naime, na svoje jelovnike mogu uključiti mliječnu čokoladu koja će im čak pomoći u mršavljenju, ali samo ako je pojedu u ovom kratkom razdoblju u danu

S godinama sve nam je teže održavati odlično fizičko zdravlje. Usporeni metabolizam i porast šećera u krvi ne samo što će nas primorati da kažemo 'ne' onom bogatom komadu tore nego će nas činiti pomalo iscijeđenima. No, novo istraživanje donosi odlične vijesti na žene koje se premašile 40-te godine, točnije one koje se nalaze u razdoblju menopauze – jedenje  mliječne čokolade može pomoći u sagorijevanju masti i smanjenju razine šećera u krvi!

Life&style Ove čokoladne praline utječu na raspoloženje i poboljšavaju zdravlje mozga, imamo i recept!

I ne, pri tom ne mislimo za zalogaje tamne čokolade već one ukusne kremaste mliječne čokolade. Međutim, ovo pravilo vrijedi samo ako se čokolade pojede u pravo vrijeme, i to 100 grama slastice ujutro, u razdoblju sat vremena od buđenja.  

Pokazalo je to istraživanje na 19 žena u menopauzi podijeljenih u skupine koji su mliječnu čokoladu jele svaki dan tijekom dva tjedna u različitim dijelovima dana – ujutro, sat vremena nakon buđenje ili navečer, sat vremena prije spavanja. Kroz to vrijeme, ženama je mjerena težina, razina šećera u krvi, nadgledao se rad crijeva, kvaliteta sna i drugi metabolički pokazatelji. 

Žene koje su čokoladu jele ujutro imale su smanjenu masnoću i razinu šećera u krvi u odnosu na razdoblje u kojem nisu uopće jele čokoladu. Izvrsne vijesti za one koje žele mršavjeti, a uživaju u slatkim zalogajima neodoljive mliječne čokolade!

3 stvari koje unatoč fjaki ne bi trebala prestati raditi ovo ljeto

U skupini žena koja je jela čokoladu navečer zabilježen je porast razine masnoća i šećera. Ipak kod niti jedne skupine nije zabilježen porast tjelesne mase

Razina kortizola (hormona stresa) smanjena je kod žena koje su čokoladu jele ujutro, a imale su i smanjenu želju za jedenjem drugih slatkih proizvoda. 

Veće razlike u kvaliteti sna nisu utvrđene kod niti jedne skupine, a kod obje skupine crijevna microflora bila je bogatija. 

‘’Naša istraživanja pokazuju a nije važno samo što jedemo nego i kada jedemo‘’, rekao je dr. Frank AJL Scheer, jedan od autora istraživanja. 

Čokolada, pohana piletina, Coca-Cola... stogodišnjaci otkrivaju hranu kojoj duguju dugovječnost

Ljubiteljice čokolade, možete se radovati! Sve dok pojedete optimalnu količinu u razdoblju sata od buđenja, mliječna čokolada može donijeti amo benefite tvome tijelu

Posjeti Miss7.24sata.hr