Obožavamo kuhano vino po receptu Jamieja Olivera - okus je kao Božić u čaši!

Shutterstock Kuhano vino po receptu Jamiea Olivera
Vidi originalni članak
  • Poznati chef Jamie Oliver opisuje ovo kuhano vino kao „Božić u čaši“ 
  • Tvrdi kako ovako kuhano vino ima najbolji okus, otkrit ćemo ti kako ga jednostavno napraviti kod kuće
  • Poanta je stvoriti prekrasnu bazu okusa da se šećer i začini doista dobro spoje s vinom

Jamie Oliver vjeruje da blagdansko vrijeme može doći uz toplu čašu ovog aromatičnog kuhanog vina. Slavni kuhar zna kako klasične recepte podići na novu razinu. Za kuhano vino ima spreman važan savjet: prvo pomiješaj neku vrstu sirupa prije nego što dodaš ostatak vina. „Razlog zbog kojeg to prvo radim je stvoriti prekrasnu bazu okusa dopuštajući da se šećer i začini doista dobro spoje s vinom“, objašnjava.

Sastojci za 10 čaša

• 2 bio klementine

• 1 bio limun

• 1 bio limeta

• 200 g šećera

• 6 cijelih klinčića

• 1 štapić cimeta

• 3 svježa lovorova lista

• 1 cijeli muškatni oraščić

• 1 mahuna vanilije

• 2 boce Chiantija ili drugog talijanskog crnog vina

• 2 zvjezdice anisa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Life&style Sad je pravo vrijeme! Imamo pet trikova za pripremu najboljeg kuhanog vina koje si ikad kušala

Priprema

1. Oguli klementine, limun i limetu (u krug, kako bi sačuvala koru).

2. Zatim stavi šećer u veći lonac, zagrij ga na srednjoj vatri te dodaj kore. Također iscijedi sok od klementina.

3. Deset do dvanaest puta prođi po ribežu s muškatnim oraščićem, prepolovi mahunu vanilije uzdužno i sve dodaj u tavu s klinčićima, štapićem cimeta i lovorovim lišćem. Zatim umiješaj toliko crnog vina da prekrije šećer.

4. Pirjaj dok se šećer potpuno ne rastopi u crnom vinu, a zatim zakuhaj. Kuhaj oko četiri do pet minuta dok ne dobiješ lijep gusti sirup.

5. Zatim smanji vatru i dodaj zvjezdasti anis i ostatak vina. Ponovno lagano zagrij i nakon otprilike pet minuta napuni čaše otporne na toplinu i posluži.

Posjeti Miss7.24sata.hr