Novi jesensko-zimski meni u Zinfandel’su nikada nije izgledao ovako slasno
- Jesen i zima u Zinfandel’su u zagrebačkom hotelu Esplanada, nisu samo nove sezone, nego novo poglavlje na tanjuru
- Svaki detalj – od sastojka do serviranja – osmišljen je da te iznenadi, oduševi i podsjeti koliko je uživanje u hrani jednostavno kad se sve radi s pažnjom
- Chefica Ana Grgić Tomić, lice i duh Zinfandel’sa, ponovno pomiče granice fine dininga – na svoj način: pristupačno, održivo i s potpisom
Jesen i zima u Zinfandel’su nisu samo nove sezone, nego novo poglavlje na tanjuru. Svaki detalj, od sastojka do serviranja, osmišljen je da iznenadi, oduševi i podsjeti koliko je uživanje u hrani jednostavno kad se sve radi s pažnjom. Chefica Ana Grgić Tomić, lice i duh Zinfandel’sa, ponovno pomiče granice fine dininga, na svoj način: pristupačno, održivo i s potpisom.
„Volim kad jelo ima karakter – da se okusi stapaju prirodno, ali da ostave snažan dojam. Jesen i zima su pune emocija i sastojaka koji su fantastični – od smrčaka i lisičarki do kestena, sve ima svoju priču,“ kaže Ana. Novi Zinfandel’sov à la carte jelovnik tako donosi savršen sklad sezonskih sastojaka i preciznih tehnika pripreme.
Poširana kamenica sa salatom od shiso lista, pjenom od lista kamenice i tuileom od hrena već na prvi pogled oduševljava, dok lisičarke u tamnom consomméu od vanilije otkrivaju neodoljivu dubinu i balans okusa. Dimljene dagnje i hrskava pržena heljda stvaraju sjajan kontrast koji zaokružuje pikantni dunjin pekmez.
Oscietra kavijar u spoju s tartom od karameliziranih čičoka i kremom od prženog lješnjaka prava je poslastica koju svakako vrijedi doživjeti. Ledeni prah od guščje jetre s celerom kuhanim u portu, velouté od pečene buče s cannolom od buče i bučinim sjemenkama te bisque juha s pečenom triljom – svaki tanjur priča priču o sezoni i snazi okusa.
To su tek neka od novih jela na meniju, a svaki zalogaj ima dinamiku – ništa nije slučajno, ali sve u spoju djeluje prirodno. „Volim spojiti ono što na prvi pogled ne ide zajedno i gledati kako se okusi stapaju u tanjuru i daju uzbudljivo jelo,“ kaže chefica Ana Grgić Tomić.
Desertni dio novog à la carte jelovnika potpisuje glavna slastičarka Mirjana Špoljar, Esplanadina legenda s tri desetljeća iskustva, te njezin iskusni tim dugogodišnjih slastičara, među kojima svakako valja istaknuti mladog i kreativnog Franju Mikineca, koji je nedavno na državnom natjecanju osvojio priznanja i nagrade za državnog prvaka u slastičarstvu. Novi desertni meni spaja sezonske okuse u privlačne slastice kojima je nemoguće odoljeti: crémeux od kestena s poširanom kruškom te cilindar od šljive i cimeta – comfort na Zinfandel’s način.
Art deco ozračje Zinfandel’sa i pogled na Oleander terasu stvaraju atmosferu idealnu za posebno gurmansko iskustvo, romantične večere, poslovne susrete ili trenutke kad samo želiš uživati u dobroj hrani i osjećati se posebno.
A kad se dan pretvori u jutro, Zinfandel’s mijenja ritam – miris svježe kave, hrskavi croissanti i domaći kruh s maslacem donose u Zinfandel’s najmirisniji doručak u gradu. Nedjeljom se obitelji i prijatelji okupljaju na popularnom nedjeljnom brunchu, koji u prosincu dobiva svoju raskošnu blagdansku inačicu – uz pjenušac dobrodošlice i glazbu klavira – savršen uvod u Advent.
Svakako posjeti Zinfandel’s u sezoni novih okusa, uz tople trenutke i detalje koji čine razliku. Stol možeš rezervirati na 01 4566 644 ili jednostavno putem aplikacije OpenTable.