Suzavac od sada i u stylish pakiranju

Miss7/PR
Nadamo se da dosad nisi upala u (ne)prilike koje zahtijevaju korištenje suzavca te da će stanje takvo i ostati. Ali moramo ti pokazati ovaj Suzavac za dame
Vidi originalni članak

Suzavci su, svi znamo, vrsta nesmrtonosnog kemijskog oružja. Temelje se zapravo na skupini otrovnih tvari koje uzrokuju suzenje i bol u očima. Oči i dišni putevi nadraženi su kratkotrajno, a učinak špricanja može trajati između 30 i 60 minuta. Koliko su tržišno prošireni i koliko žena u svojoj torbi zapravo skriva suzavac, tzy. pepper sprej, teško je pretpostaviti. Dovoljno je gajiti nadu da će što manje ljudi morati upotrijebiti takvo sredstvo u vlastitoj samoobrani. Ipak, ovih smo dana naletjele na jedan suzavac koji ti naprosto moramo pokazati. Poseban je po tome što dolazi u pakiranju koje ludo nalikuje - ružu za usne... Usput rečeno, ovaj ruž ima glamurozniju ambalažu od nekih pravih ruževa koje smo vidjele. 

U ovim šarenim bočicama Suzavca za dame krije se 10 ml spreja koji navodno pruža efikasnu zaštitu ženama i svima koji smatraju da mogu biti izloženi napadu nasilnika. Sredstvo za samoobranu, piše u opisu, u spreju izaziva nepodnošljivo peckanje kože i suzenje očiju te kašalj. 

U ponudi smo ga pronašli i na domaćim stranicama, po cijeni od 89 kuna. Tamo se nalazi i dodatna informacija da je domet ovog spreja 4 metra, a najbolji učinak ima s udaljenosti manje od metra.
''Najbitnije reći da kada se pravilno upotrijebe, napadač će postati slijepac koji će jako teško disati i biti će onesposobljen za napad u prosjeku od 30 do 60 min, zavisno od osobe do osobe, ukupnom trajanju prskanja i izloženosti spreju. Sve to će vam omogućiti da je vrijeme na vašoj strani, a to ste i htjeli, zar ne??'' - stoji na samom kraju opisa proizvoda na stranici Kupomanija.  Na samom kraju, mi ti moramo reći da, prema Zakonu o oružju, u Hrvatskoj je dopuštena slobodna prodaja i korištenje rasprskavajućih sredstava jedino za samoobranu, a uvjet je da onaj koji ga kupuje nije mlađi od 18 godina i da se "pepper sprejevi" ne nose u javnim ustanovama, na okupljanjima i slično. Dakle, oprezno s ovim sprejevima... Slatki su i opasni!

Posjeti Miss7.24sata.hr