Nikad jednostavnije: Znamo kako spriječiti mamurluk

Promo
Radni tjedan je, a prijateljica slavi rođendan? Imaš poslovni event? Kolege s posla želle na after work piće? Znamo kako ćeš spriječiti glavobolju i bezvoljnost poslije - reci stop mamurluku uz ove trikove!
Vidi originalni članak

Neki mudri, ali totalno neurotični ljudi, jednom su rekli kako je najbolji način da nemaš mamurluk - izbjegavanje cuge. Koliko god to smisleno bilo, ne mislimo se odreći mojita i roséa! Pa smo odlučili potražiti alternativan način, i poduzeti baš sve potrebne korake da možeš pojesti svoj kolač i imati ga. Evo kako nemati mamurluk nakon noći ludoga partyjanja.

Prije cuganja:

1) Potrudi se uzeti neke vitamine - Mamurluk ne dobiješ samo radi dehidracije, nego i radi manjka vitamina i minerala. Najbolje je popiti multivitaminski sok, sok od acai bobica ili šipka, jer imaju super antioksidativna svojstva.

2) Pojedi nešto masno - Na večer izlaska preskoči salate i dijete, trebaš nešto masno, odnosno konkretno, kako bi ti metabolizam uz alkohol ostao u balansu. Idealna bi bila kombinacija proteina, ugljikohidrata i masti, recimo dobar burger!

3) Odmori se - Odmor te neće spasiti od mamurluka, ali ako taj dan uspiješ odspavati punih 8 sati, popravit će ti se imunitet pa će ti tijelo biti spremno za noć teškog cuganja, a ujutro će ti biti lakše.

Tijekom cuganja: 

1) Preskoči šampanjac - Jedan od najgorih alkohola za mamurluk je šampanjac, a njegovi mjehurići ubrzavaju apsorpciju alkohola pa se i prije napiješ - vjerujemo da ne želiš prva u društvu izgledati kao pijana grofica.

2) Pij vode ili vitaminske napitke u pauzi - Svakih nekoliko gutljaja alkohola trebala bi uzeti gutljaj vode da izbjegneš dehidraciju, a još bolja opcija je vitaminski napitak jer tako usred alkohola tijelu možeš dati potrebne vitamine i elektrolite koji krajnje sprječavaju utjecaj mamurluka.

3) Nemoj pušiti - Znamo, svima je najdraže pušiti baš kad piju alkohol, ali pušenje ti u stvari samo pojačava efekt mamurluka, što je nedavno i znanstveno dokazano.

4) Biraj prozirnu cugu - Votka, gin, bijeli rum, tequila... svi imaju manje toksina od tamnijih pića, pa i stvaraju manji mamurluk. 

5) Miješaj alkohol sa sokovima umjesto gaziranim pićima - Čisto logično, sokovi sadrže neke vitamine, a sode ne!

6) Biraj skupu cugu - Što je kvalitetnija cuga, manji je mamurluk jer imaju manje nečistoća i toksina.

7) Pleši! - Znojenje izbacuje toksine iz tijela, pa se tako čistiš od alkohola, dakle predobar razlog za osvojiti dancefloor.

Poslije cuganja:

1) Nemoj piti puno vode - Popiješ li puno vode nakon alkohola, tijelo ćeš šokirati, tako da je najbolje prije spavanja popiti tek čašu do dvije, i nastaviti piti vodu ujutro. 

2) Stavi masku za spavanje - Jer poslije puno alkohola trebaš puno sna, nemoj da te netko bez veze probudi - spavaj s maskicom.

3) Popij ibuprofen - Bilo koji lijek s ibuprofenom će smanjiti upale u tijelu i ublažiti mamurluk. Dobra opcija je i šumeći aspirin plus C!

Jutro nakon cuganja: 

1) Izbjegavaj alkohol - Klin se klinom izbija, ali tek popodne!

2) Pojedi jaja - Super su jer razbijaju glavobolju potaknutu toksinima.

3) Pij Sprite - Istraživanje u Kini je pokazalo da Sprite ili nekakva druga regularna soda ubrzavaju oporavak organizma od alkohola.

4) Izbjegavaj biljne čajeve - Vjerovala ili ne, oni usporavaju tijek oporavljanja od alkohola.

 

 miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta? 

Posjeti Miss7.24sata.hr