Nije baš slastičarnica, ali ovdje možeš pojesti neke od najboljih sladoleda u Zagrebu

Instagram@melt_zagreb
Vidi originalni članak
  • U više su navrata gastro kritičari ove sladolede hvalili kao jedne od najboljih u Zagrebu
  • Riječ je o ledenim rapsodijama okusa koje dolaze iz kuhinje Gelato&Brunch Bara Melt
  • Kao naše ovogodišnje favorite izdvajamo okuse menta s čokoladom, slana čokolada, a nije ni veganska borovnica za odbaciti. Dapače!

Zagrebački bistro Melt nije novitet na gastro sceni glavnoga grada. Postoji već više godina, no svake od njih napreduje, šireći svoju ponudu u finom, da ne kažemo suhoparno dobrom, smjeru. Daleko od klasične slastičarnice (natpis na izlogu u Radićevoj ulici opisuje Melt kao "Gelato & Brunch Bar" nudi zanimljive kombinacije za doručak, poput među milenijalcima popularnog avokado tosta ali i voćne rapsodije, zdjelice granole s mnogo voća ili pak palačinke koje se od silnog voća ni ne vide za zdravi, vitaminski brunch. Ima i povrtnih quicheva, banana breada, cookiesa, tropskih smoothieja, ledenog čaja koji samo radi, koktela. Za pohvalu: ponuda gluten free jela je pozamašna.

Ipak, od sve te krasote, zadržat ćemo se na sladoledima. Ipak je ljeto, zar ne? A sladolede iz Melta gastro kritičari svake godine hvala kao jedne među najboljima u zagrebačkoj ponudi. Dovoljan razlog da se jedan od ovih dana uputiš tamo.

Life&style Od 6000 do 10 milijuna kuna po porciji, ovo je 10 najskupljih sladoleda na svijetu

Kao dvije zvijezde sladoledne ponude izdvojili bismo, mljac, gelato od mente s komadićima čokolade. Sjajan spoj okusa metvice koji nježno hladi okusne pupoljke pomiješan sa slatko-gorkim okusom čokolade. Mmmmm... Tko nije probao, nije živio!

Za ljubitelje spajanja suprotnih okusa (Ti smo!) tu je pak još jedna okusna rapsodija u kornetu, slana čokolada. Ako nisi obožavatelj, manje uobičajenih kombinacija, postat ćeš kad probaš. Uostalom, zna se da je uloga soli da bude pojačivač okusa. Znači, uz pomoć pokojeg zrnca soli čokolada može biti samo još finija!

Zagrebački Häagen-Dazs podijelio recept za osvježavajući Watermelon Sunny Cooler napitak

Tu je još i novi veganski okus gelata - kraljica borovnica, kikiriki, u ponudu se vratio i kokos... Inače, kao u svakom dobrom rstoranu, maksimalno se iskorištavaju sezonske namirnice. Tako su zvijezde već prošle godine postali gelato od jagoda, ali i od trešanja, a ujesen se nudio gelato od kestena i pumpkin spice.

Ukratko, svaki ljubitelj sladoleda koji drži do sebe mora ovdje kušati gelato. Vjerojatno neće doći samo jednom... 

Posjeti Miss7.24sata.hr