Nezadovoljni ste izgledom kože? Evo čime svakodnevno narušavate njenu ljepotu

Getty Images
Brinete o svojoj koži redovito, no i dalje nista zadovoljni rezultatima? Otkrijte što svakodnevno narušava njenu ljepotu...
Vidi originalni članak

Neke od vaših svakodnevnih navika itekako mogu naštetiti koži. Kako bi koža bila zdrava i lijepa, otkrivamo vam što nikako ne biste trebali raditi. Saznajte kojih pet neočekivanih stvari šteti koži.

Preskakanje obroka:  Uzrokuje brže isušivanje kože i ubrzava proces starenja. Preskakanjem obroka u organizam ne unosite dovoljno vrijednih nutritijenata neophodnih za zdravlje i ljepotu kože.

Mobitel:  Pojavljuju vam se prištići duž linije čeljusti i na obrazima? Moguće je da ih uzrokuje mobitel. Na zaslonu se skupljaju nečistoće i bakterije koje prenosite na kožu što može uzrokovati pojavu akni, crvenila i drugih iritacija

Proizvodi za kosu: Laku za kosu nije mjesto na licu. Lice obavezno zaštitite prilikom nanošenja laka. Osim toga, u teretanu biste obavezno trebali ići s trakom oko glave kako biste spriječili da ostaci proizvoda za stiliziranje kose sa znojem dospiju na kožu lica.

Previše soli: Višak natrija u prehrani može izvući vlagu iz kože, ostavljajući je suhom i bez sjaja. Kako biste to spriječili, smanjite unos soli, te pijte više vode.

Teška šminka: Teška šminka ne dozvoljava koži da diše. Skinite šminku čim prije moguće i očistite kožu jer preteška šminka može začepiti pore, uzrokovati pojavu akni, pa čak i ubrzati proces starenja.

Posjeti Miss7.24sata.hr