Neodoljivi Ferrero keksi - recept za savršenstvo okusa u jednom zalogaju
Za punjenje:
- 5 žlica Nutelle
- 2 žlice šećera u prahu
Za pripremu keksa:
- 1 šalice brašna
- 1 jaje
- 1 žličica praška za pecivo
- Malo ekstrakta od vanilije
- 70 grama maslaca
- 25 ml mlijeka
- 15 g čokolade
- Malo soli
- Krokant od lješnjaka
Priprema:
- Prvo napravite punjenje od Nutelle i šećera u prahu.
- Pomiješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Zatim napravite kuglice i složite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak. Dobit ćete cca 18 kuglica.
- Pripremu tijesta započnite topljenjem čokolade u mlijeku. Na laganoj vatri otopite čokoladu u mlijeku i dodajte malo soli.
- U drugoj posudi izradite šećer, maslac, jaje i ekstrakt od vanilije.
- Dodajte otopljenu čokoladu.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
- Postepeno dodajte smjesi od šećera, jaja i čokolade.
- Ručno umijesite glatko tijesto.
- Tijesto će vam biti mekše tako da ga morate oblikovati s pobrašnjenim rukama.
- Ovisno o veličini keksa koju želite, uzmite komad tijesta i omotajte ga oko kuglice od Nutelle.
- Umočite u krokant od lješnjaka i stavite na papir za pečenje i lagano spljoštite.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15minuta.
- Ostavite da se u potpunosti ohlade.