Neobično, ali vrijedi isprobati: palačinke načinjene s talogom crne kave
- Talog koji ostane nako kuhanja turske kave vrlo je koristan, to već znamo
- Koristiš li ga možda kao gnojivo za biljake? Ili možda za piling tijela? Provjereno djeluje
- Zato nećemo biti skeptični kad čujemo da s talogom crne kave možemo pripremiti i palačinke
Kuhar i autor Max La Manna živi prema motu „Zero Waste“ (bez otpada) i na svom Instagram kanalu objavljuje jednostavne i brze recepte kod kojih se ništa ne baca. Vjeran takvom načinu života, nedavno je objavio video za palačinke od taloga crne kave.
Ovo je bolje od bureka! Recept za slane i pohane palačinke s mljevenim mesom
Palačinke od taloga kave
Kako bi iskoristila ostatak taloga kave, možeš ga integrirati u svoj sljedeći doručak u obliku palačinki. I ne brini, okus nije gorak, niti na bilo koji drugi način ne utječe na recept.
Evo recepta…
Sastojci
• 35 g taloga crne kave
• 200 g zobenih pahuljica
• 300 ml zobenog mlijeka (može i kravlje mlijeko)
• 1 žličica praška za pecivo
• prstohvat soli
Priprema
1. Sitno samelji zobene pahuljice u blenderu da dobiju konzistenciju brašna (ili kupi već one sitno mljevene, npr. u DM-u). Zatim ih pomiješaj s praškom za pecivo, soli i zobenim mlijekom. Umiješaj talog kave te miješaj dok sve ne dobije lijepu konzistenciju. Ako je tijesto previše ljepljivo i nije lijepo kremasto, dodaj malo mlijeka ili vode.
2. Stavi u tavu komadić maslaca ili malo ulja, zagrij pa isprži palačinke. Prži po jednu minutu sa svake strane da dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Zatim uživaj u njima s medom, javorovim sirupom ili džemom.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom