Neobičan, ali vrlo ukusan prilog za roštilj: salata od krumpira s jagodama
- Još uvijek ti nedostaje prilog za večeru s roštilja?
- Željela bi poslužiti nešto fino, a novo i originalno?
- Onda bi svakako trebala probati ovu ukusnu salatu od jagoda i krumpira
Salata od krumpira ne samo da je dobrog okusa, nego je i sjajan dodatak jelima s roštilja. U ovom je receptu na originalan način zaokružena s našim omiljenim sezonskim voćem, jagodama. Uz malo rikole, vlasca i kremastog preljeva, cijela stvar postaje ljetni hit.
Sastojci za 4 porcije:
• 800 g krumpira
• 1 vezica vlasca
• 250 ml vrhnja (biljnog) za kuhanje
• 100 g rikole
• 250 g jagoda
• 25 g sjemena suncokreta i bundeve
• režnjić češnjaka
• 1 žlica octa
• sol
• papar
Ovaj sastojak rijetko tko stavlja u salatu, a svakoj sjajno oplemeni okus
Priprema
1. Operi krumpir, prereži na pola ili četvrtinu (ovisno o veličini) te kuhaj zajedno s korom u slanoj vodi. Ostavi da se ohladi.
2. U međuvremenu nareži vlasac na kolutiće pa pomiješaj s vrhnjem i istisnutim češnjakom u preljev. Začini po ukusu sa 1/2 žličice soli, paprom i žlicom octa. Sjemenke suncokreta i bundeve prži na tavi bez masnoće dok ne počnu mirisati.
3. Očisti rikolu, odreži tvrde peteljke, a ostatak natrgaj na komade veličine zalogaja.
4. Prereži jagode ili nareži na četvrtine ili osmine (ovisno o veličini).
5. Pomiješaj krumpir s preljevom.
6. Prije posluživanja umiješaj rikolu, pržene sjemenke i jagode u krumpir salatu - izdašna salata od krumpira s jagodama je gotova!
Najbolji ljetni recept s krumpirom - toliko lagan da možeš s njim i mršavjeti!