Nemaš vremena za kuhanje? Uz ovaj trik za pripremu piletine svejedno možeš jako fino jesti
- Za jela od piletine treba vremena, međutim postoji domišljato rješenje da stvar ubrzaš
- Tako ti neće biti problem kuhati ni nakon dugog radnog dana
- Riječ je o ukusnim i jednostavnim marinadama pripremljenim ranije. Imamo i recepte!
Postoji brzo jelo koji ne sadrži nezdrave aditive, superukusno je i brzo za pripremu. A najbolje od svega: dolazi izravno iz tvoje kuhinje. S ovim trikom pripremit ćeš ukusno jelo od piletine koje superbrzo možeš spraviti nakon posla. Tajna iza toga su vrećice za zamrzavanje koje se mogu zatvoriti i ukusne marinade koje je jednostavno pripremiti.
Evo kako je lako stvoriti ukusna jela od piletine
Jednostavno pripremi marinadu večer prije, stavi je s piletinom u vrećicu za zamrzavanje pa hermetički zatvori - i stavi u hladnjak. Kad se sljedeći dan umorna vratiš kući, stavi sadržaj vrećice u lonac, ostavi da krčka 20 minuta i možeš se veseliti nježnom, vrlo aromatičnom pilećem fileu. Naime, dugo namakanje u marinadi omogućava začinima da divno prodru u meso. To istodobno sprječava isušivanje piletine tijekom pripreme.
Recepti za tri ukusne marinade (količine za pripremu dva filea pilećih prsa)
1. Marinada od kokosa
Sastojci
• 1 crvena paprika
• 30 grama svježeg đumbira
• 1 žličica mljevenog kima
• 2 žlice soka od limete
• 1 žličica suhog čilija
• 3 lovorova lista
• 400 mililitara kokosovog mlijeka
• fina morska sol
Priprema
Raščetvori papriku, očisti je i operi. Zatim grubo naribaj papriku na ribežu. Oguli đumbir i sitno naribaj. Pomiješaj papriku, đumbir, kim, sok limete, čili i lovorov list s kokosovim mlijekom. Posoli i ostavi da stoji u vrećici preko noći.
S ovom marinadom će se skromni grah iz limenke pretvoriti u raskošnu salatu
2. Marinada od češnjaka i meda
Sastojci
• 2 režnjića češnjaka
• 1 crvena čili papričica
• 2 žlice meda
• 2 žlice suhog bijelog vina
• 1 žlica senfa
• 1 žličica provansalskih začina
• 1 žličica slatke paprike
• svježe mljeveni bijeli papar
• 1 žlica maslinova ulja
• 1 žličica ružmarina
• 1 žličica suhe kadulje
• 1 žličica sušene majčine dušice
Priprema
Pomiješaj med, bijelo vino, senf, provansalsko začinsko bilje, slatku papriku, papar, čili papriku i češnjak. Stavi pileći file s marinadom u vrećicu i ostavi da odstoji preko noći u hladnjaku.
Piletina ti ispada suha, tvrda i bezukusna? Onda sigurno radiš jednu od ovih pogrešaka
3. Marinada od začinskog bilja
Sastojci
• 1 svežanj limunskog timijana
• 1 limenka Cole (330 ml)
• 3 žlice soka od limuna
• 5 žlica ulja
• fina morska sol
• svježe mljeveni papar
Priprema
Operi timijan, protresi od vode te natrgaj lišće sa stabljika što je više moguće. Pomiješaj s kolom, sokom od limuna i uljem. Posoli i popapri. Stavi pileći file s marinadom u vrećicu i ostavi da odstoji u hladnjaku do pripreme.