Nemaš vremena za kuhanje? Uz ovaj trik za pripremu piletine svejedno možeš jako fino jesti

Shutterstock Nemaš vremena za kuhanje? S ovim trikom ćeš svejedno jako fino jesti
Vidi originalni članak
  • Za jela od piletine treba vremena, međutim postoji domišljato rješenje da stvar ubrzaš
  • Tako ti neće biti problem kuhati ni nakon dugog radnog dana
  • Riječ je o ukusnim i jednostavnim marinadama pripremljenim ranije. Imamo i recepte!

Postoji brzo jelo koji ne sadrži nezdrave aditive, superukusno je i brzo za pripremu. A najbolje od svega: dolazi izravno iz tvoje kuhinje. S ovim trikom pripremit ćeš ukusno jelo od piletine koje superbrzo možeš spraviti nakon posla. Tajna iza toga su vrećice za zamrzavanje koje se mogu zatvoriti i ukusne marinade koje je jednostavno pripremiti.

via GIPHY

Evo kako je lako stvoriti ukusna jela od piletine

Jednostavno pripremi marinadu večer prije, stavi je s piletinom u vrećicu za zamrzavanje pa hermetički zatvori - i stavi u hladnjak. Kad se sljedeći dan umorna vratiš kući, stavi sadržaj vrećice u lonac, ostavi da krčka 20 minuta i možeš se veseliti nježnom, vrlo aromatičnom pilećem fileu. Naime, dugo namakanje u marinadi omogućava začinima da divno prodru u meso. To istodobno sprječava isušivanje piletine tijekom pripreme.

Recepti za tri ukusne marinade (količine za pripremu dva filea pilećih prsa)

1. Marinada od kokosa

Sastojci

• 1 crvena paprika

• 30 grama svježeg đumbira

• 1 žličica mljevenog kima

• 2 žlice soka od limete

• 1 žličica suhog čilija

• 3 lovorova lista

• 400 mililitara kokosovog mlijeka

• fina morska sol

Priprema

Raščetvori papriku, očisti je i operi. Zatim grubo naribaj papriku na ribežu. Oguli đumbir i sitno naribaj. Pomiješaj papriku, đumbir, kim, sok limete, čili i lovorov list s kokosovim mlijekom. Posoli i ostavi da stoji u vrećici preko noći. 

S ovom marinadom će se skromni grah iz limenke pretvoriti u raskošnu salatu

2. Marinada od češnjaka i meda

Sastojci

• 2 režnjića češnjaka

• 1 crvena čili papričica

• 2 žlice meda

• 2 žlice suhog bijelog vina

• 1 žlica senfa

• 1 žličica provansalskih začina

• 1 žličica slatke paprike

• svježe mljeveni bijeli papar

• 1 žlica maslinova ulja

• 1 žličica ružmarina

• 1 žličica suhe kadulje

• 1 žličica sušene majčine dušice

Priprema

Pomiješaj med, bijelo vino, senf, provansalsko začinsko bilje, slatku papriku, papar, čili papriku i češnjak. Stavi pileći file s marinadom u vrećicu i ostavi da odstoji preko noći u hladnjaku.  

Piletina ti ispada suha, tvrda i bezukusna? Onda sigurno radiš jednu od ovih pogrešaka

3. Marinada od začinskog bilja

Sastojci

• 1 svežanj limunskog timijana

• 1 limenka Cole (330 ml)

• 3 žlice soka od limuna

• 5 žlica ulja

• fina morska sol

• svježe mljeveni papar

Priprema

Operi timijan, protresi od vode te natrgaj lišće sa stabljika što je više moguće. Pomiješaj s kolom, sokom od limuna i uljem. Posoli i popapri. Stavi pileći file s marinadom u vrećicu i ostavi da odstoji u hladnjaku do pripreme.  

Sport Vision Žene koje redovito vježbaju znaju koliko ova jedna stvar utječe na kvalitetu treninga

 

Posjeti Miss7.24sata.hr