Nekad ga je glumio Humphrey Bogart, sad Clive Owen. Kao slavnog detektiva Sama Spadea gledat ćemo ga u krimi seriji

AMC Serija 'Monsieur Spade', Clive Owen
Vidi originalni članak
  • Početkom sljedeće godine gledat ćemo Clivea Owena, slavno lice malih i velikih ekrana, u ulozi detektiva, liku koji mu savršeno odgovara 
  • Glumit će privatnog istražitelja Sama Spadea u novoj seriji 'Monsier Spade'
  • Lik Sama Spadea temelji se na istoimenom liku iz romana 'Malteški sokol' Dashiella Hammetta, kojeg je, između ostalih, na filmu utjelovio legendarni Humphrey Bogart

Početak 2024. godine i dalje nastavlja obećavati kad je riječ o novim naslovima filmova i serija. Jako nas veseli serija 'Monsieur Spade' koja će se početi prikazivati u siječnju. Clive Owen glumi poletnog privatnog istražitelja Sama Spadea, prisiljenog napustiti opuštenu svakodnevicu mirovine na jugu Francuske i vratiti se na posao detektiva kako bi riješio neka ubojstva, što nam najavljuje i trailer za AMC-jevu seriju.

U ovoj kriminalističkoj seriji također će gostovati Alfre Woodard i Dean Winters, koji će glumiti Virginiju Dell i oca Matthewa.

Radnja serije

Radnja serije 'Monsieur Spade' smještena je u 1963. godinu kada legendarni privatni detektiv Spade (Owen) uživa u ležernoj mirovini na jugu Francuske. Ali, glasine o povratku starog protivnika sve mijenjaju.

Šest voljenih časnih sestara brutalno je ubijeno u lokalnom samostanu. Dok grad tuguje, tajne se pojavljuju i uspostavljaju se novi tragovi, a svi oni imaju Spadea, u svom šeširu i kaputu, koji povezuje mjesto zločina s tajanstvenim djetetom za koje se vjeruje da posjeduje velike moći.

Life&style Hoćemo li i dalje gledati 'Wednesday' i ostaje li uopće na Netflixu? Evo što se zna o drugoj sezoni serije

„Svi, od Vatikana do francuske obavještajne službe i do CIA-e, love ovog klinca. Ovo je pokvarilo moj mir“, žali se iznervirani Spade u jednom trenutku u traileru, jer je ovo poremetilo njegovu svakodnevnu rutunu: sklonost da gol pliva u luksuznom bazenu i progoni lokalne, seoske ljubavnike. Očito je da nevolja dolazi.

Seriju od šest epizoda zajednički su kreirali, napisali i bili izvršni producenti dobitnik Emmyja Scott Frank ('Kraljičin gambit'), koji je također redatelj, i Tom Fontana. 'Monsieur Spade' sniman je na lokacijama u Francuskoj, a u seriji glume i Cara Bossom, Denis Ménochet, Louise Bourgoin, Chiara Mastroianni, Stanley Weber, Matthew Beard, Jonathan Zaccaï i Rebecca Root, Barry Levinson, Teddy Schwarzman, Michael Heimler. 

Ovu kriminalističku dramu producira Black Bear uz koprodukciju Haut et Court TV-a i Canala+. FilmNation Entertainment bavi se međunarodnom distribucijom izvan Sjeverne Amerike pa još moramo malo pričekati konačnu vijest gdje ćemo sve moći pogledati seriju. 

Life&style "Plakali smo kad je Diana poginula i plakali kad smo to vidjeli na ekranu" kažu glumci 'Krune' koja kreće sutra

Posjeti Miss7.24sata.hr