Ne peče se, ali i ne kuha! Kolač 'Slatki grijeh' idelan je desert za vruće ljetne dane
Slatki grijeh, kolač koji se ne peče i ne kuha
- Tako ti se jede slatko, ali sama pomisao na pećnicu ili štednjak po ovim vrućinama ti kvari apetit?
- S tobom ćemo podijeliti recept za odličan kolač od vanilije i čokolade koji se uopće ne peče, a niti kuha
- Sve što trebaš pripremiti su kreme, složiti slojeve i uživati u slatkoj rapsodiji ovog kolača zanimljivog presjeka
Koliko je ukusan kolač 'slatki grijeh' govori mu samo ime, a mnogima je na vrhu liste desertnih osvježenja posebne u vruće ljetne dane baš zato što se ne peče, a niti kuha!
Slaganjem slojeva dobit ćeš finu kombinaciju okusa koja će izvrsno prijati, posebno kada je svježa iz hladnjaka. Presjek ovog kolača također je efektan pa ga možeš i slobodno poslužiti gostima poslije uživanja u zajedničkom jelu. Vjerojatno će teško povjerovati koliko malo vremena ti je trebalo da složiš ovaj fini kremasti kolač.
Evo što će ti sve trebati:
- 300 g keksa (Petit beurre ili slični suhi keksi)
- 200 g čokolade
- 6 žlica ulja
- 8 žlica mlijeka
- 2 vrećice instant pudinga od vanilije
- 500 ml mlijeka
- 200 g kiselog vrhnja
- 200 ml slatkog vrhnja
- Dekoracija po izboru (šlag)
Priprema:
- Čokoladu usitni na kockice a zatim joj dodaj ulje i mlijeko. Kombinaciju sastojaka otopi u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Otopljen smjesu stavi sa strane da se ohladi.
- Puding umuti s mlijekom, dodaj kiselo vrhnje, zatim ga dobro umiješaj u smjesu, a naposljetku i dodaj slatko vrhnje. Sastojci razradi mikserom u finu kremu.
- U kalup za kolače 30x20 staviti sloj keksa (ako je tanak nije ga potrebno umakati u mlijeko). Na keks nanesi četvrtinu kreme od pudinga a zatim pola čokoladne smjese. Kalup stavi u hladnjak kako bi se čokoladni sloj stisnuo.
- Na čokoladu ponovo stavi četvrtinu kreme od pudinga pa nastavi s keksom, opet s kremom od pudinga, zatim čokoladom, a onda opet s čokoladom, kremom od pudinga i keksom.
- Kolač možeš ukrasiti po želji ili jednostavno završiti sa slojem šlaga.
Dobar tek!