Najtrendi koferi ljeta: Evo kako pronaći savršen kofer koji će ti biti 'najbolji prijatelj' na odmoru

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Koja je najbitnija stvar u koju se najviše pouzdaš prije nego što kreneš na godišnji? Kofer, naravno! 
  • Moglo bi izgledati lako, ali pronaći 'pravu' prtljagu koja će odgovarati tvojim potrebama nije lak zadatak, a dobro bi bilo ne štedjeti na koferima za putovanje
  • 'Savršen' kofer trebao bi biti prostran, lagan za nošenje i izdržati barem nekoliko godina

Dobar odmor ili boravak uvijek počinje pakiranjem i ništa te ne čini manje stresnim od dobrog kovčega u koji će se smjestiti sve tvoje stvari. Kao i kod većine putne opreme, kada je u pitanju prtljaga, dobivaš ono što platiš. Zbog toga je preporučljivo da malo uložiš u pravi kofer, kako ne bi riskirala gubitak stvari, pokvarene kotačiće i težak kofer koji ćeš jedva vući.

Stars Lejla Filipović pokazala kako najbolje spakirati kofer za ljetovanje - niti jedna haljina neće se zgužvati!

Nažalost, ne postoji rješenje za sve; svaki će putnik imati različite potrebe, ovisno o tome kamo ideš, na koliko dugo ideš i kakav odmor planiraš. Kakvo god bilo putovanje, trebat će ti kofer koji odgovara tvojim potrebama. Mora biti dovoljno prostran da stanu sve tvoje stvari, dovoljno lagan za nošenje i dovoljno izdržljiv da traje godinu za godinom. Kako bismo ti pomogli, pronašli smo nekoliko trendi kofera, a evo i par savjeta kako se najbolje spakirati.

Napravi listu za pakiranje

Napravi listu za pakiranje sa apsolutno svim elementima potrebnima za putovanje te prilikom pakiranja, križaj ono što ste spremila. Ista lista ti može poslužiti i kao kontrola kod pakiranja za povratak.

Unaprijed složi kombinacije 

Ograniči si količinu robe i obuće koju želiš spakirati tako što ćeš unaprijed okvirno odrediti što bi mogla odjenuti i obući u dane putovanja.

Odbroji odjeću

Ako ti je potrebna mantra koja će ti pomoći da pojednostaviš svoju garderobu, upotrijebi pravilo 5, 4, 3, 2, 1 za jednotjedno putovanje: Ograniči se na najviše pet kompleta čarapa i donjeg rublja, četiri gornja dijela, tri donja dijela, dva para cipela i jedan šešir. Naravno, popis trebaš prilagoditi svojim potrebama. 

Dvaput razmisli o svemu što želiš spakirati

Dvaput razmisli o svemu što želiš staviti u svoju torbu. Potpuno se riješi kategorije 'za svaki slučaj da mi zatreba'. Ako i kada ti nešto zatreba, možeš kupiti na destinaciji.

Razmisli o Tetrisu

Najbolji način da sve stane u jednu vrećicu. Pakiraj kofer kao tetris; najbolji način da ti u torbu stane sve što se zamislila je slaganje elemenata na način da se iskoristi svaki centimetar kofera.

Primjeri: ecipele (1.053,90 kn), Carpisa (821,90 kn), Carpisa (1.130,90 kn)

Primjeri: Maras (1.135,90 kn), Carpisa (1.047,90 kn), CCC (479,90 kn)

Praktična prtljaga Kofer s pretincima za čak 12 boca vina? E, tako se treba pakirati za ljetovanje

Posjeti Miss7.24sata.hr