Najslađe torbe za plažu pronašli smo gdje smo ih najmanje očekivali - u muzeju!

Ante Tolja Foto: Ante Tolja
Vidi originalni članak
  • Torbe u XXL veličinama u koje će stati sve što nam je potrebno modni su dodatak bez kojeg su ljetni mjeseci nezamislivi
  • Još uvijek nisi pronašla savršeni komad? Pa, pronašli smo čak nekoliko njih koje bi ti se mogle svidjeti, i to na mjestu na kojem smo ih najmanje očekivali - u muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja
  • Kolekcija je nastala povodom obilježavanja UNESCO-ove svjetske baštine, a dizajn je inspiriran bogatom baštinom o kojoj Dubrovački muzeji skrbe

Za razliku od mikroskopskih torbica koje su posljednjih godina doživjele neviđenu popularnost u kojoj još uvijek ne nalazimo logiku, a budući da u njih jedva stanu ruž za usne i novac te eventualno ključevi ako se baš jako potrudimo, ljeti su najpoželjnije one u XXL veličinama u koje ćemo bez puno muke utrpati i ručnik za plažu, i sve proizvode sa zaštitnim faktorima, i ruževe, i sjajila, i rezervni kupaći kostim, i knjigu ili dvije za čitanje u nekoj debeloj hladovini. 

Još uvijek nisi pronašla savršeni komad? Pa, pronašli smo čak nekoliko njih koje bi ti se mogle svidjeti, i to na mjestu na kojem smo ih najmanje očekivali - u muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru u kojoj je ovih dana osvanula nova kolekcija suvenira inspiriranih  bogatom baštinom o kojoj Dubrovački muzeji skrbe.

Moda Limune i trešnje na odjeći ovaj je brend zamijenio jedrilicama i sve je preslatko, haljine, košulja, torba

Zaseban segment unutar Zbirke namještaja u Kulturno - povijesnom muzeju u Kneževu dvoru čini kolekcija od šest nosiljki iz 18. stoljeća, talijanske provenijencije, ukrašenih slikarijama na drvetu i rezbarijom u pozlati, s kojih grbovi potvrđuju pripadnost dubrovačkim vlastelinskim obiteljima, a motivi ribe i cvjetnog vjenčića koji su se našli na modrom i bijelom modelu torbe stigli su upravo s njih. 

Crveni model s raskošnim cvjetnim uzorkom inspiriran je sklopivom plisiranom lepezom s kraja 19. stoljeća iz Zbirke tekstila,  izrađenom od crvene svile s rebrima od drva egzota koja su ukrašena plitkim reljefom i krilom lepeze oslikanim velikim cvjetovima božura i ruža ljubičastih, bijelih, žutih i plavih boja u tehnici tempere na svili.

Moda Kakva torba! Potpisuje ju, kao i najslađe šeširiće, Lidija Lešić i njezin My Choice

Dizajn ovih neodoljivih jutenih komada potpisuje Flomaster, dizajnerski studio Orsata Frankovića, a osim torbi za plažu, šarmantnu kolekciju čine i pamučne majice, kuhinjske krpe, boce za vodu i lepeze s istim motivima.

Kolekcija je nastala povodom obilježavanja UNESCO-ove svjetske baštine i prateći je program središnje izložbe 'Dubrovnik i UNESCO' koja se može pogledati u Kneževu dvoru sve do listopada ove godine, a sve komade svakodnevno se može kupiti u muzejskoj prodavaonici u Kneževu dvoru od 9 do 18 sati.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr