Najbolji recept za ljuta pileća krilca za žara - jer sezona roštilja je u punom jeku
- Pileća krilca su fingerfood par excellence, barem kad su dobro začinjena i hrskava
- Obožavamo ih pripremljena na razne načine, čak (ili baš posebno?) i ona iz lanaca brze hrane
- No, onaj pravi okus ljutkastih pilećih krilca nije lako posići kod kuće. Pokušaj s ovim receptom
Vruće, hrskavo, začinjeno i rajski ukusno: pileća krilca! Bilo u pećnici ili na roštilju, uz aioli od rajčice ili BBQ umakom - hrskavi fingerfood dostupan je u brojnim varijantama – i sve su superukusne! Evo kako pripremiti kod kuće najbolja ljuta krilca na svijetu
Pileća krilca u marinadi od javorovog sirupa i čilija
Sasojci (za četiri osobe):
• 24 pilećih krilca
• 20 grama đumbira
• 6 g svijetlih sjemenki sezama
• 8 žlica javorovog sirupa
• 4 žlica sojinog umaka
• 1 žličica čili pahuljica
• 1 žlica slatke mljevene dimljene paprike
• 1 žličica kajenskog papra
• sol
• 10 žlica ulja
• 2 limete
• 1 vrećica za zamrzavanje (6 l)
Priprema
1. Posuši meso, oguli đumbir i nasitno ga naribaj. Pomiješaj sezam, javorov sirup i sojin umak. Iscijedi 1 limetu i ulij u marinadu.
2. Začini marinadu solju, kajenskim paprom, slatkom paprikom i naribanim đumbirom, pa dodaj čili. Zatim umiješaj ulje.
3. Stavi pileća krilca u vrećicu za zamrzavanje, ulij marinadu, dobro zatvori, promiješaj i ostavi da se marinira sat vremena.
4. Stavi pileća krilca na rešetku, peci ih na roštilju na neizravnoj vatri 45 minuta.
5. U međuvremenu operi drugu limetu vrućom vodom, posuši je i izreži na ploške. Posluži krilca i ukrasi ih kriškama limete.