Najbolji recept za ljuta pileća krilca za žara - jer sezona roštilja je u punom jeku

Unsplash/Monika Grabkowska
Vidi originalni članak
  • Pileća krilca su fingerfood par excellence, barem kad su dobro začinjena i hrskava
  • Obožavamo ih pripremljena na razne načine, čak (ili baš posebno?) i ona iz lanaca brze hrane
  • No, onaj pravi okus ljutkastih pilećih krilca nije lako posići kod kuće. Pokušaj s ovim receptom 

Vruće, hrskavo, začinjeno i rajski ukusno: pileća krilca! Bilo u pećnici ili na roštilju, uz aioli od rajčice ili BBQ umakom - hrskavi fingerfood dostupan je u brojnim varijantama – i sve su superukusne! Evo kako pripremiti kod kuće najbolja ljuta krilca na svijetu

Pileća krilca u marinadi od javorovog sirupa i čilija

Sasojci (za četiri osobe):

• 24 pilećih krilca

• 20 grama đumbira

• 6 g svijetlih sjemenki sezama

• 8 žlica javorovog sirupa

• 4 žlica sojinog umaka

• 1 žličica čili pahuljica

• 1 žlica slatke mljevene dimljene paprike

• 1 žličica kajenskog papra

• sol

• 10 žlica ulja

• 2 limete

• 1 vrećica za zamrzavanje (6 l) 

Priprema

1. Posuši meso, oguli đumbir i nasitno ga naribaj. Pomiješaj sezam, javorov sirup i sojin umak. Iscijedi 1 limetu i ulij u marinadu.

2. Začini marinadu solju, kajenskim paprom, slatkom paprikom i naribanim đumbirom, pa dodaj čili. Zatim umiješaj ulje.

3. Stavi pileća krilca u vrećicu za zamrzavanje, ulij marinadu, dobro zatvori, promiješaj i ostavi da se marinira sat vremena.

4. Stavi pileća krilca na rešetku, peci ih na roštilju na neizravnoj vatri 45 minuta.

5. U međuvremenu operi drugu limetu vrućom vodom, posuši je i izreži na ploške. Posluži krilca i ukrasi ih kriškama limete.

Life&style 8 zdravih preljeva koji će podići svaku salatu na višu razinu

Posjeti Miss7.24sata.hr