Na ovogodišnjem Split Spring festivalu guštamo u profiterolima s tunom i kuhanoj janjetini u briošu
- Danas u podne počeo je Split Spring by Staropramen, omiljeni dalmatinski gourmet festival
- Sve Splićane i goste grada pod Marjanom čekaju odlična hrana, odlična cuga i odlična glazba
- Kušat ćemo jela ponajboljih splitskih restorana i chefova, neka osmišljena samo za ovu priliku, a nije loša ni lista DJ-eva koji će nas zabavljati...
Nakon kiše dolazi sunce pa je s nekoliko dana odgode danas konačno započeo Split Spring by Staropramen, omiljeno festivalsko druženje na otvorenom. Od 15. do 25. svibnja, na novoj atraktivnoj lokaciji, u Hrvojevoj ulici u Splitu, na samo nekoliko koraka od Peristila i uzduž zidina Dioklecijanove palače održati će peto izdanje ove sad već tradicionalne gourmet manifestacije kojoj ponovno okuplja neke od najboljih ugostitelja grada pod Marjanom.
11 dana poznati će chefovi prezentirati street food ponudu osmišljenu za ovaj projekt, a mi... Mi ćemo u njoj guštati! U što ni najmanje ne sumnjamo kad vidimo popis restorana i jela koja će ponuditi gladnim posjetiteljima. 'Artičok' nam donosi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna, 'Uje Oil bar' profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama.
'Mazzgoon' je tu sa svojim omiljenim Tony’s smash burgerom, philly cheese sandwichom, losos tostom i tiramisuom od jagoda, a 'Maka Maka' s tuna belly sandwichem, Poke Hawai, Panko kozicama i tuna tacosom.
Tu je i prošlogodišnji pobjednik Masterchefa, chef Ivan Temšić sa svojim novim restoranom 'eVala 1903' i sporo kuhanom janjetinom u brioche pecivu, junećim obrazima u pecivu, bao bunsima sa srdelama u savuru te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje 'Love is a piece of cake'.
'Pokus street food bar', sestrinski bar 'Pinku fish&winea' donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a 'Corto Maltese' cubano i philly cheese sendvič. 'Galerija bar food' u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto “na žlicu”.
'Misto' osim svojih kultnih burgera, donosi i tradicionalne dalmatinske zalogaje poput soparnika, komiške pogače, pršuta i sira te sardina i kozica, 'Kavala beach bar' raditi će male zalogaje koje idu savršeno uz hladni Staropramen - bruschette, fritto misto, riblje i vege kuglice te burger, a za vikend će raditi nešto “u teči”.
'Biberon' donosi kombinaciju svog kultnog sushija i grilla, a gost iz Zagreba, 'Begs plant based street food' sa svojim burgerom, chocho chilli tacosima, cheese quesadillama te shish tortillom zadovoljit će sve ljubitelje „plant based“ prehrane, a uz sve navedeno na Split Springu će svi posjetitelji kao i uvijek moći uživati u originalnom poljičkom soparniku - OPG soparnik.eu.
Tu je i bogati glazbeni DJ program koji počinje već u dnevnom ritmu od 12 i samog otvaranja, uz večernje nastupe DJ- poput Yakira, KLFM-a, DJ Lixona, DJ Laaxena, DJ Prsta, Miro UC, ali i saksofonista Borisa Plazibata. Kao i svake godine za posjetitelje je organiziran i popratni program poput presimpatičnih Bestiea koji će svaki dan udomljavati preslatke napuštene pse i mace Splitsko-dalmatinske županije, kao i raznorazne promocije i aktivnosti te kutci za fotografiranje.
Radno vrijeme festivala koji je besplatan i otvoren za sve posjetitelje je od podne do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. Sve dodatne informacije možete pratiti na Facebook i Instagram profilu Split Springa.