Na Netflix je došao 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare', zastrašujući dokumentarac vrijedan gledanja

Netflix
Vidi originalni članak
  • Na Netflix je došao još jedan izvrstan 'true crime' dokumentarac, 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare', koji će zasigurno oduševiti ljubitelje ovog žanra 
  • 'Slatki Bobby' otrkiva istinitu priču o Kirat Assie iz Londona, koja je bila žrtva gadnog trenda 'catfishinga', lažnog predstavljanja putem interneta
  • Evo što sve znamo o novoj dokumentarnoj seriji snimljenoj prema potresnoj istinitoj priči

Kako bi se osjećala da si osam godina zaljubljena u nekoga tko nije onaj za koga se predstavlja? Ako te je upoznao sa svim svojim prijateljima, ali nitko od njih zapravo ne postoji? Ili je provodio svaku noć na Skypeu s tobom, slušajući te kako spavaš, a odbijao je pokazati svoje lice? Najnoviji Netflixov istiniti krimi dokumentarac, upoznaje nas s Kirat Assie, koja je doživjela upravo to.

Uznemirujuća (i istinita!) priča o catfishingu, 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare', objavljena je na Netflixu 16. listopada. Neki će se možda zapitati tko su žrtve 'catfishinga' - jesu li to usamljeni, tužni ljudi (prije svega žene). 'Slatki Bobby' daje odgovor: to se može dogoditi svakome od nas. Naime, danas 43-godišnja protagonistica Kirat Assi imala je sjajan krug prijatelja, posao koji je voljela i ispunjen život – sve dok nije postala žrtva catfishinga. 

Dokumentarnu seriju producirala je Rebecca North, koja je također radila na istinitom kriminalističkom dokumentarcu 'American Nightmare', a 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare' producirala je ista tvrtka koja nam je donijela 'The Tinder Swindler'.

Life&style Da gledamo 100 godina, ne bismo prepoznali Sydney Sweeney u novoj ulozi. Od ljepotice postala je štemerica

Radnja filma 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare'

Netflix je objavio kratki sinopsis: „Nakon što se internetsko prijateljstvo razvije u pravu ljubav, Kirat postaje detektivka: mora otkriti istinu iza svog misterioznog zaručnika Bobbyja. Nadahnuta hit podcastom, 'Sweet Bobby' je priča o bajkovitoj romansi koja je pošla po zlu.”

Je li 'Sweet Bobby: My Catfishing Nightmare' temeljen na istinitoj priči?

Jednostavan odgovor: da. U nagrađivanom podcastu 'Sweet Bobby' Kirat je ispričala svoju priču koja ju je natjerala da posumnja u ljudskost. Mlada je žena bila žrtva catfishinga, ali jednostavno je bila previše zaljubljena da vidi sve crvene zastavice. Kiratin život se slomio, morala ga je mukotrpno iznova graditi iz ruševina... Njezina noćna mora počela je ovako: Bobby je kontaktirao Kirat na Facebooku. Tvrdio je da su se upoznali preko prijatelja iz zajednice indijskih Sikha u Londonu.

 Marketinška stručnjakinja i radijska voditeljica nije previše razmišljala - početna koketna čavrljanja pretvorila su se u više: u početku u prijateljstvo, ali onda joj je Bobby priznao ljubav i njih dvoje su se romantično povezali. Važno: Kirat nikada nije vidjela Bobbyja u stvarnom životu, sve se dogodilo na internetu! A internet je uskoro preuzeo cijeli njen život: umjesto da se izlazi van s prijateljima, svaku sekundu slobodnog vremena provodila je ispred ekrana družeći se s Bobbyjem, koji nikad nije bio u istoj vremenskoj zoni u kojoj je bila Kirat. U podcastu je ispričala kako je znala otići u krevet s laptopom kako bi chatala s Bobbyjem ili zaspala "pokraj njega".

Veza nije ispala onako kako je „lovac“ zamislio: njegovo kontroliranje dovelo je do toga da je Kirat morala ići na bolovanje zbog stalnog stresa, a zbog duljeg izostajanja s posla naposljetku je dobila otkaz. Premda je Kirat vjerovala da Bobby živi u Australiji, kasnije je saznala da, premda je Facebook profil bio zasnovan na stvarnom muškarcu - ona nije razgovarala s tom osobom. Razgovarala je s prevarantom koji nije živio u Australiji, a niti se zvao Bobby. Kako je Kirat na kraju razotkrila prijevaru te otkrila tko stoji iza „Bobbyja”, možeš saznati u filmu ili na spomenutom podcastu. 

Priča o Bobbyju jedan je od najdužih i najsloženijih slučajeva catfishinga do sada. To je jasan podsjetnik na opasnosti online spojeva, koji su i dalje popularna metoda pronalaženja partnera.

Life&style Filmovi o ljubavi žene i puno mlađeg muškarca najveći su trend 2024. Netflixov 'Lonley Planet' još je jedan dokaz

Posjeti Miss7.24sata.hr