Mon Chéri slastice dobile su blagdansko ruho: Madeleines drvce nam se posebno svidjelo

Mon Chéri slastice
Vidi originalni članak
  • Talentiranih slastičara u ovim krajevima ne nedostaje, a mjesto među najboljima zaslužuje i Petra Hadaš koja stoji iza brenda Mon Chéri
  • Rad mlade samouke slastičarke škicamo već neko vrijeme, diveći se svemu što njezine zlatne ruke stvore, a ovoga je puta pozornost privukla božićnim novitetima
  • Čokoladni tartovi, božićna torta i Madeleines božićno drvce uvjerljivo su najslađi dodatak blagdanima, a ovo već spomenuto drvce je apsolutni favorit 

Da moramo izdvojiti najbolje slastice, kraj toliko bi omiljenih slastičarnica i iznimno talentiranih slastičara to bio užasno nezahvalan zadatak, no među njima bi mjesto bez imalo dvojbe pripalo Petri Hadaš, mladoj samoukoj slastičarki čiji rad škicamo već neko vrijeme, redovito se diveći svemu što njezine zlatne ruke stvore.

Po struci primalja, Petra je svoj slastičarski talent krenula razvijati usred pandemijskih dana, eksperimentirajući u društvu svoje sestre s raznim receptima i objavljujući videe njihove pripreme na TikToku, a kada je shvatila koliko svaki ima pregleda i koliki interes budi, postalo joj je jasno da je jedini logičan slijed da joj slastičarstvo bude više od hobija. Prve narudžbe koje su uslijedile nedugo nakon toga bile su najbolja potvrda da je na pravom putu. 

Life&style Sjajne vijesti! Viralnu slasticu poznate ljubljanske pekarnice uskoro ćemo jesti u Zagrebu

Dvije godine nakon tog potpuno neplaniranog početka, njezin brend Mon Chéri privlači sve više pozornosti i sve više sladokusaca raznim tortama, browniesima, muffinima i sladolednim kolačima bez iznimke izrađenima od domaćih i vrhunskih sastojaka organskog porijekla. Budući da po želji umjesto šećera koristi eritrit, ali i zdrave namirnice poput bademovog i kokosovog brašna ili kokosovog ulja, njezine slastice ispod radara ne prolaze ni pobornicima zdravih prehrambenih navika.

Osim što se njezine slastice mogu pohvaliti vrhunskom kvalitetom, uvjerljivo su među najljepšima koje smo ikada vidjeli, a što i više no dovoljno govori o Petrinoj strasti i pažnji koju prilikom izrade posvećuje i najmanjem detalju. Nas je ovoga puta na prvi pogled osvojila svojim božićnim novitetima među kojima nas je posebno oduševilo Madeleines božićno drvce.

Life&style Cimet rolice ili bule baka je naučila raditi davnih dana u Švedskoj, a njezin recept traže svi koji ih probaju

Izrađeno od poznatih francuskih kolačića jedinstvenog oblika i teksture, ovo će drvce ukrasti poglede i biti atrakcija blagdanskog stola, barem onoliko dugo koliko mu svi okupljeni ono njega uspiju odoljeti. Mekane i prozračne unutrašnjosti te blago hrskave vanjštine, ove kolačiće pečene u posebnim kalupima zahvaljujući kojima imaju oblik male školjke ili broda mnogi smatraju ukusnijima od macaronsa, a fina kombinacija bijele čokolade kojom su preliveni i limuna nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Osim šarmantnog Madeleines drvca, Petra je predstavila i Mini torticu s motivima Djeda Božićnjaka te preslatke čokoladne mini tartove, a već spomenute favorite - Madeleines kolačiće, moguće je naručiti i u boxu. Petra nas za sve narudžbe čeka na svom Instagramu, a za koju se god opciju odlučili, jedno je sigurno - teško da postoji slađi dodatak blagdanima koji su pred nama!

Posjeti Miss7.24sata.hr