Mojito s jagodama pravi je koktel za prve ljetne dane, a nije ga ni teško pripremiti
- Sezona jagoda već je u punom jeku što znači da su nam ovi slasni plodovi na meniju baš svakog dana
- Osim što ih volimo i bez ikakvih dodataka, jagode su nam jako drage i u kolačima, tortama, ali i u - koktelima
- Kokteli s jagodama se mogu pripremiti na bezbroj načina, ali nama se najviše svidio mojito od jagode za koji u nastavku donosimo i recept
- Pročitaj također: Aperol margarita, spoj dva klasika, je novo trendy piće za ljeto 2025. Imamo recept!
Kako se svibanj bliži kraju, tako već razmišljamo o dugom, toplom ljetu, kupanju u moru, sunčanju na plaži ili uz bazen, druženjima s prijateljima do dugo u noć i svim onim trenutcima koje ljeto čine baš posebnim. Svi ti trenutci nerijetko će biti upotpunjeni pravim ljetnim namirnicama kao što su lubenica, breskve, sladoled i slično, ali i s koktelima koji se na našem repertoaru nalaze već sada.
Jedan od koktela bez kojeg ne možemo zamisliti sunčane dane, definitivno je mojito koji nam u trenutku donosi neku posebnu svježinu i lakoću prvih dana ljeta. Baš zato, ljeto ćemo dočekati upravo s mojitom u ruci, ali ne s onim klasičnim već s mojitom s jagodama čija je sezona u punom jeku. Mojito s jagodama savršeno je piće za kraj proljeća, a mi ti u nastavku donosimo i sasvim jednostavni recept.
Mojito od jagode - recept za koktel
Sastojci:
Za pire od jagoda
- 150 g jagoda
- 1 veliki list mente
- 15 g šećera
Za koktel - dvije čaše
- 15 ml svježe cijeđenog soka od limete
- 10 svježih listova mente
- 30 g pirea od jagode
- 30 ml bijelog ruma
- 30 ml šećernog sirupa (možeš ga kupiti ili pripremiti sama)
- 120 ml mineralne vode
- Led
Mojito od jagode - priprema
- Prvo pripremi pire od jagoda i to tako što ćeš sve sastojke ubaciti u blender i miksati dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Dobiveni pire procijedi kako bi uklonila koštice od jagoda i ostatke mente pa ga stavi u hladnjak dok pripremaš ostatak koktela.
- Mojito ćeš pripremiti tako što ćeš u shaker staviti sok od limete i listiće mente koje ćeš zgnječiti kako bi pustili aromu. Zatim dodaj pire od jagode, rum, šećerni sirup i nekoliko kockica leda. Snažno protresi nekoliko puta pa dobiveni koktel raspodijeli u dvije čaše.
- U svaku dodaj još tri ili četiri kockice leda te mineralnu vodu. Ukrasi svježom jagodom ili listićima mente i uživaj.
*Ako šećerni sirup za mojito želiš pripremiti sama, to ćeš napraviti vrlo jednostavno - pomiješaj 100 g šećera sa 125 ml vode i kuhaj na laganoj vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi. Potom makni s vatre i ostavi da se u potpunosti ohladi prije nego li ga budeš koristila za koktele i druge napitke.