Mljac! 5 jela koja bi trebala kušati za doručak

Thinkstock / Spencer Davies
Jedna izreka kaže: „Doručkuj kao car, ručaj kao gospodin, a večeraj kao siromah“…
Vidi originalni članak

Pa, sada, budimo iskrene – koliko se nas toga drži? Ili da preformuliramo pitanje: jedemo li kad god nam to padne na pamet, odnosno kad imamo vremena? A to – znaš i sama- nikako nije dobro. Niti za liniju, a osobito ne za zdravlje. Stoga bi dan svakako trebala započeti dobrim doručkom – možda ti neki od ovih pet „jutarnjih“ popularnih trendova potakne maštu i apetit…

1. Smoothie bowl 

Zdjela puna vitamina, balastnih tvari i superhrane – osim što predivno izgleda, brzo se spravlja – zvuči super, zar ne? Jednostavno spravi smoothie po svojoj želji – s voćem, chia-sjemenkama ili orašastim plodovima i tvoj zdravi doručak gotov je u tren oka. 

2. Avokado-tost 

Zadnje vrijeme često se može čitati i slušati o avokadu – nije ni čudo, jer ovo voće je jako zdravo i nevjerojatno ukusno. Dakle, i ovo je jelo turbojednostavno: ispržiš tost, nadjeneš zrelim avokadom, staviš na tost, dodaš kuhano jaje (ili svježi sir, neko drugo povrće, voće, začine – po želji, kombinacija je uistinu bezbroj) i – dobar tek! Zdravo je te slasno – a i jako „fotogenično“ -  prava stvar za pofotkati i staviti na društvene mreže! 

3. Porridge 

Na naški bi se to moglo prevesti kao „kaša“, odnosno „zobena kaša“. Voljele su je naše bake, a volimo ih i mi! Zobena kaša je izvrsnog okusa i definitivno je superzdrava. Bakin recept svakako malo obogati – dodaj malo banane, svježih bobica, cimeta pa i čokolade. 

4. Američke palačinke 

Jaja, brašno i mlijeko – ne treba ti više da spraviš američki doručak. We love it! Osobito kad popijemo i svježe cijeđeni sok od naranče (za dnevnu porciju vitamina) te dodamo malo javorovog sirupa ili domaće marmelade palačinkama… Već nam cure sline! 

5. Francuski tost 

Ili, kako bi naše bake rekle: kruh na jajima. Ako ne možeš odlučiti što bi radije jela – slatko ili pikantno - najbolje je oboje! Klasični francuski tost je kruh omekšan u jajima i mlijeku te hrskavo ispržen u tavi na ulju. Međutim, francuski tost možeš namazati ili nadjenuti s čim god poželiš: nutellom, bobicama, sirom, slaninom, šunkom, povrćem, sirnim namazom ili jednostavno s malo soli ili šećera. 

Posjeti Miss7.24sata.hr