Miss Mango Coco i Basic Bitch novi su kokteli u Cat Caffeu, a u ponudi su i šarene ljetne kave

Instagram@thelittlecatslife
Vidi originalni članak
  • Osim po brojnim macama s kojima se možeš pomaziti dok ispijaš kavu, zagrebački Cat Caffe poznat je i po finim koktelima i šarenim kavama
  • Koje to nove koktele nude, zašto su im kave veselije nego drugdje, te koliko maca imaju otkrila nam je voditeljica Anamarija
  • Ako već nisi, zaviri u Cat Caffe - makar virtualno!

Cat Caffe nije stran koncept u svijetu, pa tako ni u Zagrebu. A ako još nisi posjetila najslađi caffe u Zagrebu i njegovu stalnu postavu, on se nalazi nedaleko od centra grada, u Kušlanovoj 6. A za one koji se možda pitaju - što je uopće Cat Caffe - odgovor je upravo ono što mu ime govori - kafić s macama čiji koncept je smišljen u Aziji i brzo se proširio na SAD, a zatim i Europu. Ovdje se možeš sklupčati s knjigom u ruci i macom u krilu, a uz fino piće dobiti i dozu druženja sa slatkim macama.

Cat Caffe je trenutno dom 15 sretnih maca koje su jedva dočekale ljepše vrijeme da se mogu izležavati na terasi. "Svaka je na svoj način posebna i ima svoje zanimljive navike", rekla nam je Ana-Maria, voditeljica Cat Caffea."Imamo mnogo raznolikih udomljenih maca - od dugodlakih maine coona do malenih sijamskih, sve se super slažu s drugima i što je najbitnije vole se družiti s ljudima. Nadamo se da će svi koji svrate u naš kafić otići sretniji i opušteniji i naravno da će nam se s veseljem vratiti." 

Osim u slatkim macama, u ovom kafiću možeš uživati u prefinim koktelima zanimljivih imena. Tu je standardna postava koja uključuje Cat on the Beach, Russian blue, Hello Kitten i Pinu Unicornlada, a s obzirom na nadolazeće ljeto u ponudu su vratili njihove prepoznatljive ljetne kave i koktele te malo nadopunili ponudu s nekoliko novih. Naravski, odmah smo morale istražiti o kakvim se koktelima radi!

Koktel s džinom i čak 22 divlje biljke s otoka Islaya

Ako želiš nešto osvježavajuće naručit ćeš Botanicat za koji Ana-Marija kaže da je jedan od njihovih najosvježavajućih koktela. Poseban je zbog Botanist džina s čak 22 divlje izvorne biljke sa škotskog otoka Islaya koje su ručno brane te dodane u proizvodnju zajedno s 9 klasičnih sastojaka za džin. Dodaje je još sirup od bosiljka i sirup od bijele breskve te Jamnica Botanica od limuna i mente. Za ukras, tu su, naravno, detalji poput bosiljka, mente i ružmarina uz kriške limete.

"Od novih koktela u ponudi htjeli smo ponuditi raznolike okuse da svatko može pronaći nešto za sebe, neki od njih su klasični Hugo i Aperol spritz, Miss Mango Coco - s egzotičnim notama spicy manga, kokosa te ruma, Dragonfly i Cherry Blossom u prekrasnim ružičastim tonovima i Basic Bitch - voćni ali moćni koktelčić", govori nam Ana-Marija.

A kakve su to šarene kavice?

A ako ne želiš piti koktele ili si u Cat Caffe stigla u ranim jutarnjim satima pa se tako nešto ne bi baš smatralo primjerenim, možeš uživati u bogatoj ponudi finih kava koje su zasigurno najšarenije u gradu. S dolaskom ljeta u ponudi je ponovno Summerchino - cappuccino s cijelom plažom nacrtanom na njemu te rainbow ledene kave s okusima i šlagom ukrašenim raznolikim slatkim ukrasima.

Kao što smo rekli - najslađi Caffe u gradu.

Posjeti Miss7.24sata.hr