Mirisne, pahuljaste i nemasne! Fritule s džinom uopće nije teško napraviti, pogledaj recept

Goran Kovačić/PIXSELL
Vidi originalni članak
  • Fritule su jedna od najomiljenijih zimskih poslastica
  • Sigurno da na različitim adventskim sajmovima ovih dana možeš, ali domaće je domaće 
  • Brze su i jednostavne za pripremu, a pronašli smo recept - džin

Tople fritulice ovih dana mirišu iz adventskih kućica, ali zašto ne bi napravila svoje? Miris ove poslastice toliko je zamaman i sigurno da si već dosad isprobala niz recepata za fritulice, a sada ti donosimo i recept sa popularnim džinom. Kod nas se tradicionalno dodaje rakija kako bi fritule što manje upijale masnoću, no džin će to isto obaviti, ali i dati finu aromu. 

Sastojci:

  • 4 dcl jogurta
  • 2 jaja
  • 2 paketića vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žličice šećera
  • 20 žlica glatkog brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 žlica džina
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Umiješaj sve sastojke dok ne dobiješ glatku smjesu. Ukoliko vidiš da ti je smjesa rijetka slobodno dodaj još koju žlicu brašna. Malom žličicom zagrabi malo smjese i uz pomoć druge male žličice polagano spusti u ulje. Ulje obavezno zagrij na srednjoj temperaturi jer ako je ulje previše vruće fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhati.

2. Ostavi prostora fritulama i nemojte previše puniti tavu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetiš da se ne okreću kada su poprimile boju, lagano ih sama okreni vilicom. Kada ih ispečeš, uzmi jednu posudu i obloži je papirnatim ručnikom, zatim ih stavi u tu posudu. Na kraju kada ih sve ispečeš posipaj ih šećerom u prahu i posluži. 

GASTRO Nisam vješta u kuhinji, ali ovo je recept za fritule koji mi uvijek uspijeva - a uspjet će i tebi

 

Posjeti Miss7.24sata.hr