Mirisne, pahuljaste i nemasne! Fritule s džinom uopće nije teško napraviti, pogledaj recept
- Fritule su jedna od najomiljenijih zimskih poslastica
- Sigurno da na različitim adventskim sajmovima ovih dana možeš, ali domaće je domaće
- Brze su i jednostavne za pripremu, a pronašli smo recept - džin
Tople fritulice ovih dana mirišu iz adventskih kućica, ali zašto ne bi napravila svoje? Miris ove poslastice toliko je zamaman i sigurno da si već dosad isprobala niz recepata za fritulice, a sada ti donosimo i recept sa popularnim džinom. Kod nas se tradicionalno dodaje rakija kako bi fritule što manje upijale masnoću, no džin će to isto obaviti, ali i dati finu aromu.
Sastojci:
- 4 dcl jogurta
- 2 jaja
- 2 paketića vanilin šećera
- prstohvat soli
- 2 žličice šećera
- 20 žlica glatkog brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žlica džina
- ulje za prženje
Priprema:
1. Umiješaj sve sastojke dok ne dobiješ glatku smjesu. Ukoliko vidiš da ti je smjesa rijetka slobodno dodaj još koju žlicu brašna. Malom žličicom zagrabi malo smjese i uz pomoć druge male žličice polagano spusti u ulje. Ulje obavezno zagrij na srednjoj temperaturi jer ako je ulje previše vruće fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhati.
2. Ostavi prostora fritulama i nemojte previše puniti tavu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetiš da se ne okreću kada su poprimile boju, lagano ih sama okreni vilicom. Kada ih ispečeš, uzmi jednu posudu i obloži je papirnatim ručnikom, zatim ih stavi u tu posudu. Na kraju kada ih sve ispečeš posipaj ih šećerom u prahu i posluži.