Mirisan i sočan jesenski kolač s jabukama i orasima savršeno se slaže sa šalicom čaja ili kave

Instagram @miss_luckypony
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • ¼ žličice ekstrakta vanilije
  • 150 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • ¼ žličica soli
  • 2 oguljene i nasjeckane jabuke
  • 50 g nasjeckanih oraha

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje obloži papirom za pečenje (najprikladniji je kalup za torte promjera 22 cm).
  2. U velikoj zdjeli umuti omekšali maslac i šećer, električnom mikserom na srednjoj brzini dok ne postanu lagani i pahuljasti.
  3.  Istuci jedno po jedno jaje. Umiješaj vaniliju, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Umiješaj sjeckane jabuke i orahe.
  4. Smjesu izlij u kalup za pečenje. Peci 40 do 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista.
  5. Ohladi oko 10-15 minuta. Topli kolač nareži na kriške i posluži uz sladoled.

Life&style Čokoladni kolač s bundevom - naprosto neodoljiv i toliko sočan da se topi u ustima

Posjeti Miss7.24sata.hr