Mekani Nutella keksići - tako slatki i fini, da im je teško odoliti
- Odgovorno tvrdimo, svi kolači i keksi s Nutellom su nam suuuuuper!
- Posebnost ovih je što su nakon kratkog pečenja još mekani - tope se u ustima
- Naravno, preliveni s omiljenim namazom od čokolade i lješnjaka...
Nisi fan Nutelle? Uzmi Linoladu ako ti je draža. Ili pak otopi crnu čokoladu i keksiće prelij njome ako želiš veryziju s manje šećera i jačim okusom čokolade.
Sastojci za otprilike 16 komada
110 g maslaca
70 g smeđeg šećera
prstohvat soli
1 žličica vanilije (mljevene)
2 jaja
280 g brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g čokolade za kuhanje (nasjeckane)
oko 140 g Nutelle
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
2. Kremasto pomiješaj maslac, oba šećera i vaniliju. Potom umiješaj jedno po jedno jaje. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo te umiješaj u smjesu. Zatim umiješaj grubo nasjeckanu čokoladu.
3. Od tijesta napravi kuglice, malo ih pritisni na dlanom da oblikuješ plosnati, okrugli keks. Na svaki komad malo Nutelle.
4. Stavi kekse na lim obložen papirom za pečenje. Peci kolačiće 10 do 14 minuta. Smiju biti još mekani kad ih izvadiš iz pećnice. Prije posluživanja ih ostavi da se hlade najmanje 10 minuta.