Mekani Nutella keksići - tako slatki i fini, da im je teško odoliti

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Odgovorno tvrdimo, svi kolači i keksi s Nutellom su nam suuuuuper!
  • Posebnost ovih je što su nakon kratkog pečenja još mekani - tope se u ustima
  • Naravno, preliveni s omiljenim namazom od čokolade i lješnjaka...

Nisi fan Nutelle? Uzmi Linoladu ako ti je draža. Ili pak otopi crnu čokoladu i keksiće prelij njome ako želiš veryziju s manje šećera i jačim okusom čokolade.

#dajseohladi Kako napraviti hlad na balkonu ili terasi? Za ove prijedloge nećeš morati izdvojiti pola plaće

Sastojci za otprilike 16 komada

110 g maslaca

 70 g smeđeg šećera

prstohvat soli

1 žličica vanilije (mljevene)

2 jaja

280 g brašna

1 žličica praška za pecivo

100 g čokolade za kuhanje (nasjeckane)

oko 140 g Nutelle 

Life&style A da umjesto ledene kave, za promjenu, iskušaš fini Nutella frappuccino?

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

2. Kremasto pomiješaj maslac, oba šećera i vaniliju. Potom umiješaj jedno po jedno jaje. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo te umiješaj u smjesu. Zatim umiješaj grubo nasjeckanu čokoladu.

3. Od tijesta napravi kuglice, malo ih pritisni na dlanom da oblikuješ plosnati, okrugli keks. Na svaki komad malo Nutelle.

4. Stavi kekse na lim obložen papirom za pečenje. Peci kolačiće 10 do 14 minuta. Smiju biti još mekani kad ih izvadiš iz pećnice. Prije posluživanja ih ostavi da se hlade najmanje 10 minuta. 

Posjeti Miss7.24sata.hr