Medena pita: Neodoljiva slastica koja miriše na bakinu kuhinju i osvaja punim okusom meda

Shutterstock
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za kore:

  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 100 g šećera
  • 4 žlice mlijeka
  • 4 žlice meda
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 jaje
  • Prstohvat cimeta

Za kremu:

  • 400 ml mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica griza ili glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • 200 g maslaca

Life&style Bezvremenski osvježavajući klasik: Pita od limuna bez pečenja, lagana, kremasta i ukusna

Priprema:

  1. Maslac, mlijeko, med i šećer ubaci u posudu, stavi na laganu vatru i miješaj dok se šećer ne otopi. Pazi da ne zagori.
  2. U posudu dodaj brašno, cimet, sodu bikarbonu i jedno razmućeno jaje.
  3. Umijesi tijesto i pusti ga da odmori oko pola sata.
  4. Tijesto podijeli na nekoliko jednakih dijelova, ovisno o broju kora koji želiš dobiti i veličini kalupa.
  5. Kore razvaljaj na tanko, pazi da ne popucaju pa ih peci na papiru za pečenje na 180 stupnjeva Celzijevih oko pet minuta.
  6. Za kremu je potrebno zagrijati mlijeko, šećer, vanilin šećer i med pa dodati griz ili brašno.
  7. Kuhaj na laganoj vatri dok ne postane gušće pa makni s vatre.
  8. Ohladi smjesu, dodaj maslac i izmiksaj mikserom.
  9. Kore premaži kremom, pusti da se pita ohladi i posluži. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr