Mali vodič za brzo pakiranje

Thinkstock / Spencer Davies
Ako uvijek nakon posla krećeš na put, brzo pakiranje je jedino što ti preostaje. S obzirom da smo i same u žurbi pred ljetovanje, pripremile smo mali vodič za brzo pakiranje
Vidi originalni članak

Potrebne stvari odlučile smo podijeliti u nekoliko logički separiranih kategorija te razradili temeljiti plan kako da uletimo u stan, pobacamo sve u torbu te odjurimo prije nego što nastanu kilometarske gužve prema moru.

1. PRIBOR ZA PLAŽU

Nadamo se da si već odabrala svoj idealni kupaći kostim ili više njih. Osim njega, potrebna je i torba za plažu, a od sunca štiti dobar šešir te sunčane naočale. Ne smiješ zaboraviti ni kremu za sunčanje, a možeš slobodno dodati i jednu od popularnih mermelada za brže tamnjenje (znam da to želiš, i mi isto). Potrebno je, dakako, i nekoliko većih ručnika te neka dobra knjiga. 

Čitaonica Top 5 girlpower knjiga za plažu

2. ODJEĆA I OBUĆA 

Ljetna putovanja, dok su temperature preko 30, ne zahtjevaju baš previše odjeće. Osim haljinica za plažu, nemoj zaboraviti osmisliti dvije-tri kombinacije za večeri uz vino i riblje specijalitete. Potrebna je i jedna pripadajuća torbica koja se (ako je moguće) slaže s obje kombinacije. Po pitanju obuće, nužne su jedne japanke i jedne neutralne sandalice. Ako baš želiš, ponesi jedne ubojite štikle za lude noći. Umalo smo i mi zaboravile, ali pripremi i dovoljno donjeg rublja. I pokoju vestu ili jaknu u slučaju da naglo zahladi (a vidimo da toga ovo ljeto ne manjka)Također, ubaci i pidžamu, ukoliko ti je potrebna. 

3. TEHNOLOGIJA

S obzirom da bez tehnologije ne idemo ni do prve trgovine, ovaj dio ne smije se prepustiti slučaju. Uz mobitel ti, jasno, treba i punjač. Ukoliko baš moraš, ponesi taj laptop i njegov punjač. Ako možeš izbjeći, izbjegni. Fotoaparat je super, ali može biti težak. Danas i mobiteli uistinu čine čuda. Još jedna bitna stvar su slušalice. Na plaži zasigurno ne želiš slušati raspravu para iznad sebe.

4. NJEGA KOŽE

Za more nam i ne treba neka jaka šminka, ali njega lica i tijela  ne smije se preskakati. Uz obaveznu SPF kremu, spakiraj najdraže umivalice, odstranjivače šminke i serume. Osim toga, zgodna bi bila i maska za hidrataciju lica jer more i sunce mogu malo isušiti kožu. Kupka i mlijeko za tijelo putuju svakako (i ulje sa šljokicama, ako stane). Nemoj zaboraviti ponijeti pribor za depilaciju, četkicu za zube, pastu i pribor za kosu. Bilo bi divno imati neko ulje ili masku za kosu pri ruci.Sol zna biti je nemilosrdna prema njoj. Naravno, ubaci i svoj omiljeni ljetni parfem.

5. ŠMINKA

Za more nije potrebno mnogo šminke. Odmor, sunce i more učine dosta toga sami po sebi. Tonirana krema, maskara, bronzer i highlighter bit će dovoljni, ali ako baš želiš opremi se dodatnim stvarima po svom izboru. Ponesi sve stvari koje ti funkcioniraju brzo, lako i provjereno dobro rade svoj posao.

6. DOKUMENTI

Zdravstvena iskaznica, osobna iskaznica, kartice, papiri vezani za smještaj u kojem odsjedaš… I to je to. Ako putuješ na dalje relacije, sigurno si se za zdravstveno osiguranje i putovnicu već pobrinula.

P.S. S obzirom na visoke temperature i gužve koje se očekuju, naoružaj se tekućinom i strpljenjem. Sad požuri i sretan ti put! 

Posjeti Miss7.24sata.hr