Mala slatka fantazija: Kremasta i puna lješnjaka, ova nugat pita djeluje potpuno očaravajuće

Instagram @ma_baker_janne
Vidi originalni članak

Kremasta i orašasta nugat pita savršen je desert za svaku priliku, bilo da je riječ o obiteljskom ručku vikendom, brzom desertu preko tjedna ili nekoj posebnoj prigodi. Jednostavno se spravlja i fenomenalnog je okusa. Ljubitelji nugata ne moraju uopće razmišljati, ovo je pravi recept za njih, iako će se zapravo jako svidjeti i svima ostalima.

Life&style Profinjeni recept za posebne prilike: Sočna torta sa šampanjcem i nadjevom od sira s malinama

Sastojci 

Za biskvit: 

  • 3 žlice mlijeka 
  • 120 g maslaca
  • 50 g mljevenih lješnjaka 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 200 g brašna 

Za nadjev: 

  • 7 listića želatine 
  • 70 g šećera
  • 2 žlice svježeg sira 
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 800 ml vrhnja
  • 200 g nugata 

Priprema

  1. Za biskvit stavi u posudu mljevene lješnjake, maslac, brašno i šećer te pomiješaj. Dodaj mlijeko te mijesi dok ne nastane lijepo tijesto. Oblikuj kuglu od tijesta, omotaj prozirnom folijom te stavi na 30 minuta u hladnjak. 
  2. Namasti kalup te stavi unutra tijesto. Jednakomjerno pritisni u kalup te peci oko 180 minuta. 
  3. Za kremu stavi smeđu šećer, bijeli šećer, vrhnje i nugat u lonac te grij dok se šećer i nugat ne rastope. Potom povećaj temperaturu da smjesa zavrije. Pripremi listiće želatine prema uputama, istisni ih te dodaj smjesi uz miješanje. 
  4. Nadjev raspodijeli po ohlađenom biskvitu te stavi na najmanje 4 sata u hladnjak. 
  5. Pitu od nugata ukrasi bobicama, čokoladnim mrvicama, šećerom u prahu i orašastim plodovima. Možeš je poslužiti s kuglicom sladoleda i malo tučenog vrhnja. 

Life&style Slatka fantazija u tren oka: Brzi recept za Nutella kolačiće od samo 4 sastojka

Posjeti Miss7.24sata.hr