Majka je zatražila 16-godišnju kćer da plaća stanarinu, mnogi su je podržali, rijetki nazvali "najgorom majkom"

shutterstock Majka i kći
Vidi originalni članak
  • Mama je ispričala kako je 16-godišnju kćer zamolila da joj pomogne s plaćanjem stanarine što je kći odbila
  • Ovime je majka pokrenula raspravu, u kojima neki ne podržavaju njezino zahtijevanje da plaća život u vlastitom domu
  • Majku se osjeća kao "najgora majka na svijetu", a neki nikako ne odobravaju da dijete mora plaćati stanarinu

Jedna majka podijelila je priču o tome kako je tražila da njezina kći plaća za stanovanje u njihovom obiteljskom domu. Objasnila je da kći krajem listopada puni 17 godina, a početkom ljeta započela naukovanje u jednoj tvrtki koje joj godišnje donosi oko 126.000 kuna (14,5 tisuća funti). Pritom kći nema nikakvih financijskih torškova osim što si svaki dan kupuje ručak, što ni ne mora raditi jer hranu ima kod kuće.

Life&style Reese Witherspoon bez šminke pozirala s kćeri i sinom - je li moguće da su joj djeca toliko nalik?

"Zamolila sam je da pridonosi s 50 funti (oko 400 kuna) tjedno kućanstvu", objasnila je. Za to joj je osigurana sva hrana, topla voda koju može koristiti, prijevoz kamo god želi, otprilike kad god to poželi, prijevoz do posla i s posla svaki dan (s obzirom da ne živimo na autobusnoj ruti, pa nema mogućnost javnog prijevoza) i druge uobičajene stvari. "Pa, natjerala me da se osjećam kao najgora majka na svijetu što sam pitala. Objasnila sam da smo izgubili sad njenu dječju naknadu i očekujem da će i njezin tata prestati plaćati uzdržavanje. Naši su izdaci ostali isti ili su se povećali", rekla je.

Ova majka izgleda tako mladoliko da nećeš vjerovati koliko zapravo ima godina

Majka je također zatražila od 16-godišnjakinje da plaća vlastiti račun za telefon nakon što je u srpnju dobila potpuno novi iPhoneX pod pretpostavkom da će plaćati račun. Dodala je: "Još nismo platili ni novčića, ali ona je vezana uz naš telefonski račun kod istog operatera, pa ako ne platimo zeznut ćemo vlastiti kreditni rejting za mobilne račune."

Također majka joj je već kupila privremenu vozačku dozvolu, te je čeka čeka automobil čim položi vozački ispit. Objavila je sve to na forumu tražeći savjet, pitajući druge je li nerazumna i što bi učinili da njihovo dijete odluči ne platiti "stanarinu". Ljudi su ubrzo počeli komentirati, a mnogi su i podržali maminu odluku.

"Uopće niste nerazumni! 16-godišnjakinja koja zarađuje treba doprinositi kućanstvu. Ostatak može uštedjeti, što će je dovesti u financijski vrlo dobar položaj", a ako ona odluči ne platiti, može i odlučiti "iznajmiti vlastito mjesto za život", rekla je jedna osoba.

Life&style Otac je natjerao kćer da obrije glavu nakon što je maltretirala djevojčicu oboljelu od raka, je li pretjerao?

Netko drugi je dodao: "Kad sam pročitao naslov teme, mislio sam da je pomalo zloban, međutim, predomislio sam se i mislim da je možda pomalo razmažena. Ja bih joj prestao plaćati prijevoz, telefonski račun i satove vožnje i dopustio joj da sama organizira i plati te stvari." Netko drugi je rekao da ako kći nije voljna platiti, majka može učiniti razne stvari. Objasnili su: "Ako ne plati, nemojte joj kuhati, nemojte joj dopustiti pristup deterdžentu za rublje itd., bez sumnje ništa za nju nemojte plaćati, prijevoz, prati rublje  također. Ako ne želi platiti svoj luksuz i prepoznati da ste vrlo velikodušni, može sama platiti sve što joj treba."

Unatoč prevelikoj podršci u komentarima, bilo je i drugih koji se nisu složili. "Naravno da ste nerazumni. Tražite od 16-godišnjeg  djeteta da plati boravak u vlastitom domu", rekla je jedna osoba. "Niste trebali imati djecu koju ne možete uzdržavati", dodala je druga.

Posjeti Miss7.24sata.hr