Macu koja je nestala prije 8 mjeseci vlasnica je prepoznala po mijaukanju - preko telefona!

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Jedna obitelj u Essexu izgubila je svog mačka Barnabya kojeg nije bilo čak osam mjeseci
  • Prilikom razgovora s veterinarom oko njihovog drugog mačka, žena je čula poznati "mijau" u pozadini
  • Nisu mogli vjerovati kada su shvatili da se radi o njihovom davno izgubljenom ljubimcu

Svi smo slabi na priče sa sretnim završetkom, a posebice kad one uključuju životinje. Tako da, pripremi maramicu - slijedi jedna nesvakidašnja, ali sretna priča o mačku imena Barnaby. Magazin People prenio je vijest o izgubljenom mačku iz Essexa. Ljubimac jedne obitelji, mačak Barnaby nestao je prije osam mjeseci i nakon toliko vremena njegovi vlasnici već su izgubili nadu da će se ikada vratiti. 

11. siječnja ove godine, vlasnica izgubljenog mačka razgovarala je na telefon s veterinarom u vezi svoje druge mace, Torvi, koja je nedavno imala operaciju. Za vrijeme razgovora, Lawrence (vlasnica) je čula mjaukanje iz veterinasrke stanice. Mjaukanje joj se učinilo poznatim pa je pitala veterinara - je li to Torvi. 

Life&style Mačak preživio pola sata pranja u perilici rublja - iz usta mu je mirisalo na deterdžent...

Veterinar je odgovorio da je mijaukanje koje je čula dolazi od mačke lutalice koju je u ordinaciju doveo jedan "Dobri Samaritanac", pripadnik udruge koja spašava životinje s ceste. Nakon što je prekinula poziv, Lawrenece nije mogla prestati razmišljati o mačku čiji mjauk ju je jako podsjećao na onaj njenog izgubljenog ljubimca. 

"Bilo je nešto u vezi s tim mijaukanjem, pa sam nakon tri sata što mi se to motalo po glavi ponovno nazvala veterinara", rekla je Lawrence. Pitala je ima li mačka lutalica crno krzno s prepoznatljivom bijelom mrljom na stražnjoj nozi — baš kao i Barnaby. Nije mogla vjerovati kad joj je veterinar rekao da njezin opis odgovara mački lutalici. Uzela je fotke izgubljenog ljubimca i odjurila u stanicu - čim je ugledala mačka znala je da se radi o njenom Barnabyu. 

Što ti govori tvoja mačka: 10 "mijau" koji imaju potpuno različito značenje

"Uveli su ga u sobu, a ja sam ga podigla i odmah znala da je to on. Nisam mogla vjerovati što se događa, samo sam jecala", priča mama troje klinaca koji su isto bili oduševljeni Barnabyjevim povratkom.

Lawrence je potvrdila da se doista radi o Barnabyu i izgubljeni mačak se vratio kući. Zanimljivo je što je mačak bio čipiran, međutim čip nije radio što su vlasnici otkrili tek kada se mačak izgubio. Savjetuje da kada čipirate macu obavezno provjerite s veterinarom je li sve u redu, što je ovaj put i napravila.

Barnabey, koji je nešto mršaviji i strašljiviji nego prije, vratio se kući obitelji,koja ga obasipa hranom i ljubavlju i vjeruju da će uskoro biti opet onaj stari. 

Posjeti Miss7.24sata.hr