Limoncello spritz jedan je od najpoželjnijih koktela za tople dane - evo kako ga pripremiti
- Osvježavajuće arome limuna neizostavan su dio svakog ljetnog pića
- Prošle je sezone jedan od najpopularnijih limunastih koktela bio limoncello spritz, a čini se da će se trend nastaviti i ovog ljeta
- Priprema ovog koktela je zaista jednostavna i s tek nekoliko sastojaka pa u nastavku donosimo recept
- Pročitaj također: Osvježavajuća limunada s 'tajnim dodatkom': savršena je za prvomajsko druženje i druge vruće dane
S dolaskom toplih dana, na osunčanim terasama kafića sve više možemo vidjeti čaše s raznim koktelima. Jedan od njih je zasigurno i limoncello spritz koji je prošlog ljeta postao jako popularan i nema tko ga tada nije kušao ili pokušao napraviti.
Takvom popularnošću uopće nismo začuđeni jer njegova atraktivna žuta boja i osvježavajuća aroma limuna koje su dobivene iz likera limoncello utjelovljuju pravu ljetnu atmosferu.
Osim što nas osvježava u vrućim ljetnim danima, već prvi gutljaj limoncello spritza teleportira nas na čarobnu talijansku obalu Amalfi koja je najpoznatija po limunima koji rastu na sve strane i limoncellu koji odande potječe. Kako bismo dašak ove atmosfere mogli osjetiti u bilo kojem trenutku i u svojim domovima, u nastavku donosimo brz i jednostavan recept za limoncello spritz.
Limoncello spritz - sastojci:
- 60 ml limoncella
- 90 ml pjenušavog vina (prosecco)
- 30 ml mineralne vode
- Pet listića mente
- Nekoliko kockica leda
- Ploške limuna za ukras
Limoncello spritz - priprema:
- Za početak, pripremi čašu po izboru pa u nju stavi nekoliko kockica leda. Zatim dodaj limoncello pa pjenušavo vino i mineralnu vodu.
- Sve polagano promiješaj pa dodaj mentu i jednu ili dvije ploške limuna za ukras.
- Posluži odmah kako se led ne bi otopio i razvodnio koktel.
Važno je naglasiti da je kod ovog koktela iznimno važno da bude promiješan, odnosno da ga ne pripremaš trešenjem u shakeru jer pjenušavo vino i mineralna voda sadrže CO2 pa bi mućkanje uzrokovalo burnu reakciju.
Također, ako želiš da koktel izgleda još profinjenije, na čaši možeš napraviti šećerni rub. To možeš postići tako što ćeš na rub čaše nanijeti malo vode ili limunovog soka pa čašu utisnuti u šećer koji si prethodno isipala na neku ravnu podlogu, recimo tanjur.