Lijepa stopala i nakon ljeta

Thinkstock / Spencer Davies
Ljeto je iza nas, a osim lijepe preplanule puti, ono je za sobom ostavilo i neke negativne posljedice. Tijekom toplih ljetnih mjeseci najviše su stradala naša stopala. Kako vratiti mekoću i ljepotu suhim stopalima otkrila je Dina Dražić, vlasnica beauty centra Midi.
Vidi originalni članak

Najdraže japanke, sandale na visoku petu, ali i bosonogo hodanje po pijesku i kamenju te morska sol vodeći su čimbenici što naša stopala nisu tako mekana i nježna kao na početku ljeta. Rujan je idealno vrijeme za saniranje svih problema.

„Lijepa stopala su važna u svakoj životnoj dobi, a pravilna njega ih čini lijepima. U ljetno doba bi trebalo posvetiti više pažnje stopalima i uvesti u svakodnevnu rutinu mazanje stopala hidratantnim kremama kako bi smanjili nastajanje zadebljane kože i osigurali potrebnu vlagu koži na stopalima“, naglasila je Dina.

Piling – glavni rujanski tretman

Kako smo redovito hidratizirali svoju kožu nakon izlaganja suncu, to smo trebali učiniti i sa svojim stopalima. No, ako se i niste pridržavali tog pravila, postoji hitna pomoć za stopala. Kao prvo potrebno je ukloniti mrtve stanice kože zbog kojih su naša stopala, posebice područje peta, hrapava i isušena.

Nakon ljeta najbolje je prvo napraviti piling stopala koji će maknuti mrtve stanice kože i učiniti ih mekima, a najjednostavnije ga možete napraviti kod kuće od šećera ili morske soli pomiješanim s malo maslinovog ulja. Kod kuće možete i koristiti i rašpe za pete, koje možete kupiti u svim specijaliziranim prodavaonicama kozmetike,a najbolje je da to učiniti za vrijeme tuširanja kada su vam je koža na stopalima omekšan“, savjetuje Dina.

Ovaj tretman u kućnoj radinosti nakon povratka s mora obavljajte jednom tjednom, a a nakon što vratite svoja stopala u prvobitno stanje, nastavite u ritmu dva puta mjesečno. Ako su vaša stopala uistinu u lošem stanju, uvijek možete posjetiti svoj kozmetički salon.

„Odlazak na pedikuru u kozmetički salon ili kod pedikera je savršen način da vam kvalificirana osoba napravi pravi mali wellness stopala, koji sadržava piling stopala, pedikuru, masažu stopala i regenerativnu masku za stopala nakon čega ćete se osjećati kao da letite i osigurati vam prelijepa stopala za početak hladnih jesenskih dana“, objašnjava Dina.

Za stopala vrijede ista pravila kao i za ostatak tijela – važno je redovito ih hidratizirati i njegovati. Možete raditi redovito pedikuru i piling, no ako ostale dane u mjesecu ne vodite brigu da su ona nahranjena, učinak će uvijek biti kratkotrajan – bilo ljeti ili tijekom jeseni. Stoga na svom noćnom ormariću uvijek držite hidatizirajuću kremu ili specijaliziranu kremu za to područje te prije spavanja obavezno tretirajte i svoj stopala. Ona će biti zahvalna!

Posjeti Miss7.24sata.hr