Lampe koje svi želimo imati

Rasvjeta je jedan od ključnih elemenata unutrašnjeg uređenja kojemu se ponekad na žalost ne pridaje dovoljno pažnje, iako se dobro isplaniranom i stručno odabranom rasvjetom mogu postići različiti efekti i značajno unaprijediti i oplemeniti svaki prostor.
Vidi originalni članak

Rasvjeta je jedan od ključnih elemenata unutrašnjeg uređenja kojemu se ponekad na žalost ne pridaje dovoljno pažnje, iako se dobro isplaniranom i stručno odabranom rasvjetom mogu postići različiti efekti i značajno unaprijediti i oplemeniti svaki prostor. Predstavljamo vam nekoliko odličnih lampi hrvatskog dizajna i proizvodnje koje vrijedi upaliti jer osim što su vrlo originalne i kvalitetne, izgledaju jako efektno!

'Mini Me' lampa dizajnera Filipa Gordona Franka mnogima je već dobro poznata i predstavlja jedan od najboljih primjeraka suvremenog hrvatskog produkt dizajna. Inspirirana vitkim oblikom spajalice za papir, 'Mini Me' privlači svojim minimalizmom, besprijekornom izradom i izborom od čak devet različitih boja, čime se pružaju brojne mogućnosti uređenja interijera i pogađaju različiti ukusi.

Tako će na primjer arhitekti i dizajneri za svoj radni stol najvjerojatnije izabrati crnu, bijelu ili možda sivu, dok ćete stol svojih školaraca ili studenata osvijetliti zabavnom tirkiznom, žutom, zelenom ili plavom lampom, a urednica ženskog časopisa na primjer, biti će oduševljena svojom ciklama-pink lampom! 'Mini Me' nije ograničen samo na stolnu upotrebu, možete je upotrijebiti i u drugim dijelovima prostora i na druge načine - svugdje će jednako dobro izgledati.

'Shift by Artisan' još je jedna minimalistička lampa vrlo inovativnog dizajna Ruđera Novak-Mikulića i Marije Ružić koji podsjeća na filmski reflektor, a sastoji se od tri drvena štapa koje korisnik sam sastavlja u prostornu konstrukciju te sjenila koje klizi po jednom od štapova i naslanja se na preostala dva u raznim položajima.

Sjenilo je izrađeno od perforiranog lima presvučenog umjetnom kožom, kako bi bilo dovoljno čvrsto za naslanjanje na drvene štapove, a dovoljno lagano za jednostavno rukovanje.

'Shift' osigurava ambijentalnu ili usmjerenu rasvjetu ovisno o izabranoj poziciji i omogućuje vam da se poigrate osvjetljenjem prostora prema trenutnim potrebama i raspoloženju. Dolazi u bijeloj ili crnoj varijanti i nekoliko vrsta drva za štapove, a poznata Artisanova preciznost i finoća izrade učiniti će ju vašim omiljenim predmetom u kući!

'Stripes' je lampa zavodljivih linija klasične lampe izrađena od kartonskih traka obojanih ekološkom bojom. Ručno ih izrađuje sam autor i dizajner Davorin Kulaš što im uz vrlo atraktivan izgled daje dodatnu vrijednost. Dostupne su u dvije veličine i devet različitih boja, te mogu služiti kao podne, stolne i ambijentalne lampe u apsolutno svim dijelovima kuće ili stana.

Njihova zanimljiva prozračnost omogućava vam da promjenom vrste žarulje postignete različite efekte osvjetljenja, dok ih materijal izrade čini reciklirajućim, ekološki prihvatljivim proizvodom. Male 'Stripes' lampe su nam najdraže u dječjim sobama i na noćnim ormarićima, a velike u tamnim kutovima stana koje treba rasvijetliti i oživjeti. Stripes imaju i vrlo atraktivnu, inovativnu ambalažu koja omogućava lakši transport, te lampu čini odličnim poklonom za useljenje, rođendan, vjenčanje…

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr