Kultni film 'The Goonies' vraća se nakon 40 godina! I to s originalnim glumcima

IMDb The Goonies
Vidi originalni članak
  • Legendarni film iz 80-ih, 'The Goonies', stekao je status kultnog filma, a navodno konačno dobiva nastavak 
  • I to nije sve: još je ljepša vijest da se originalni članovi glumačke postave vraćaju u novu avanturu
  • Otkrit ćemo ti sve što znamo o drugom dijelu filma 'The Goonies', 40 godina kasnije...

Kultni avanturistički film 'The Goonies' objavljen je 1985. godine, a prati skupinu djece u Oregonu koji pokušavaju spasiti svoje domove od ovrhe i slijede kartu blaga do davno izgubljenog bogatstva. Film je bio poznat po tome što su glumili Sean Astin iz 'Gospodara prstenova', Josh Brolin iz 'Marvela', oskarovac Ke Huy Quan i Corey Feldman.

Produkcija drugog dijela kultnog filma trebala bi započeti u ljeto 2025. godine, što znači da bi u kina stigao 2026. ili 2027. godine. Nastavak je konačno dobio poticaj nakon godina razgovora i nagađanja da će se dogoditi. Izvor je otkrio: „O ponovnom pokretanju 'Gooniesa' priča se već duže vrijeme, ali konačno je dano zeleno svjetlo za nastavak. Plan je započeti s razvojem ideja za nastavak sljedećeg ljeta, s mogućim datumom izlaska 2026. ili 2027. godine."

Priče o nastavku kruže već godinama, a scenarist Chris Columbus otkrio je 2021. da je pokojni redatelj (originalnog filma) Richard Donner s njim jednom razgovarao o potencijalnom nastavku. „Nazvao me i rekao: ‘Znaš što bismo trebali učiniti? Sjest ćemo na moj brod i osmisliti ideju za 'Goonies 2',“ prisjetio se u jednom intervjuu.

Godine 2020. Steven Spielberg, koji je napisao izvornu priču za 'The Goonies', govorio je na okupljanju glumačke postave o tome zašto nastavak nikada nije krenuo s mrtve točke.

“Chris, Dick i ja – i Lauren (Shuler Donner) puno smo razgovarali o tome”, rekao je. „Svakih nekoliko godina dođemo na ideju, ali onda to ne drži vodu. Problem je ljestvica koju su svi podigli u ovom žanru, mislim da nismo uspjeli pronaći ideju koja je bolja od 'The Gooniesa' koji smo napravili u osamdesetima."

Moda Lady Gaga nije razočrala: u Veneciji se pojavila se u Dioru, s vrlo dramatičnim pokrivalom za glavu

Fokus je sada pomaknut na zaplet i glumačku postavu jer postoji imperativ da se impresioniraju obožavatelji filma koji će očekivati puno od nastavka. Insajder je otkrio: „Original je toliko kulturno značajan da Warner Bros zna da novi film mora biti sjajan. Vjerojatno će se glavne zvijezde vratiti, ali mogućnosti u kom bi smjeru nastavak morao ići su beskrajne."

Izvor je dodao da je tim koji će raditi „na projektu tako uzbuđen.“ Nakon originalnog filma, koji je sada star 39 godina, tim filmske produkcije se nada da će moći „donijeti čaroliju filma potpuno novoj publici i zbog toga su jako uzbuđeni.”

Stars Nakon Jamesa Bonda, Daniel Craig briljirao je u neočekivanoj ulozi: Venecija je film nagradila 11-minutnim ovacijama

Posjeti Miss7.24sata.hr