Kremasti kolač s marelicama u želeu tako će nas dobro rashladiti
- Što čini ovaj kremasti kolač tako tako dobrim? Za početak, čaroban okus
- Osim toga ovaj je kremasti kolač pravo je osvježenje ljeti, a i dopušta nam da uživamo u tako nam dragim marelicama
- Pa, prve su se pojavile na tržnici i nema se što čekati. Osim da pojeftine, a to se vjerojatno ni neće dogoditi...
Naravno da se ljeti ne odričemo deserata, ali u vrućim mjesecima težimo onima koji hlade tijwlo, dakle hladnima, od sladoleda do kolača koji se serviraju po mogućnosti ravno iz hladnjaka. Također izbjegavamo duste teksture i "teške" napirnioce poput orašastih plodova, meda, intenzivnih začina. Što nam onda preostaje? Voće, voće i voće! Najčešće u kombinaciji s malo tijesta i puno hladne kreme, od jogurta, kravljeg sira, mascarponea, pudinga... Ovo je upravo takav kolač.
Sastojci:
- 400 g čvrstog jogurta
- 4 dl mlijeka
- 4 - 5 žlica agavina sirupa
- 1 pakiranje praška za puding od vanilije
- 6 listova želatine
- 1 paketić keksa digestive (oko 200 g)
- mandarine ili marelice (svježe ili kompot)
- 1 pakiranje preljeva za torte (želea)
- sok od jabuke
Priprema:
- Skuhaj puding od mlijeka, agavina sirupa i praška za puding.
- U vrući puding umiješaj ocijeđene listiće želatine koje si prethodno namakala u vodi.
- Kad krema postane mlaka, umiješaj i čvrsti jogurt.
- U kalup (oko 21 x 15 cm) poredaj kekse koje si na sekundu umočila u sok od jabuke.
- Prekrij trećinom kreme. Ponovi postupak još dvaput.
- Dobro ohladi.
- Po kremi zatim poslaži voće i prelij preljevom od želatine koji si pripremila prema uputi na pakiranju.
- Još jedanput dobro ohladi i nareži na kocke. Dobar tek!