Kolekcija MÄVINN slavi stare zanate i nešto je najljepše što je IKEA u posljednje vrijeme ponudila

IKEA
Vidi originalni članak
  • Nova limitirana kolekcija MÄVINN nastala je u partnerstvu sa sedam društveno angažiranih azijskih tvrtki iz Bangladeša, Tajlanda, Indije i Vijetnama
  • Čini ju 20 pažljivo izrađenih proizvoda poput živopisnih košara i tepiha, sjenila za lampe, zidnih organizatora i navlaka za jastuke, izrađenih od prirodnih materijala lokalnog porijekla
  • IKEA Social Entrepreneurship program je kroz koji švedski gigant već 11 godina stvara radna mjesta za one kojima su ona najpotrebnija

IKEA već više od desetljeća nastoji stvoriti radna mjesta za one kojima su ona najpotrebnija, pružajući kroz svoj program 'IKEA Social Entrepreneurship' priliku poduzećima koja svojim djelovanjem osnažuju one najugroženije, a nakon što su u svoj asortiman dodali beskrajno šarmantne ukrasne jastučnice koje ručno izrađuju žene iz Jordan River Foundationa, ponudu će uskoro obogatiti još jednom prekrasnom i jednako plemenitom kolekcijom.

Nova limitirana MÄVINN kolekcija ručno rađenih dodataka za dom slavi tradicionalno umijeće obrtnika, a sastoji se od 20 pažljivo izrađenih proizvoda poput živopisnih košara i tepiha, sjenila za lampe, zidnih organizatora i navlaka za jastuke, sve redom izrađenih od prirodnih materijala lokalnog porijekla. 

Life&style Zaljubili smo se u ove IKEA ukrasne jastučiće, a još više u priču o ženama koje ih šiju

Kolekcija je napravljena u partnerstvu sa sedam društveno angažiranih azijskih tvrtki iz Bangladeša, Tajlanda, Indije i Vijetnama, a budući da je svaki proizvod ručno izrađen, ne postoje dva ista komada. "Svaki komad ima karakterističan izgled i rustikalni dojam ručno izrađenog predmeta, zahvaljujući spajanju šarenila s prirodnim materijalima kroz vez i tkani dizajn koji ručnom izradom daju  istinsku jedinstvenost", poručila je Paulin Machado, dizajnerica u IKEA-i.

Većina materijala korištenih u ovoj kolekciji dolazi iz lokalnih izvora, iz mjesta u kojima se nalaze tvrtke koje su radile na kolekciji. Proizvodi su izrađeni od pamuka, materijala koji se dobivaju u proizvodnji trapera i prirodnih vlakana, uključujući papir od kore stabala duda, vlakana banane i jute, a osim što su u pitanju obnovljive sirovine, odabrane su i zbog svoje izdržljivosti.

Life&style Sinsay ima neodoljivu kolekciju u bojama sorbeta za najšarmantniju vrtnu boho oazu

Samo ime kolekcije riječ je iz dijalekta dijalekta iz Smålanda u kojem je IKEA osnovana i znači 'imati vjetar u leđa', a što je savršeno prikladno ime s obzirom na plemenitu ideju koja stoji iza cijele priče. Kolekcija MÄVINN na police trgovina stiže u lipnju.

Posjeti Miss7.24sata.hr