Kolači za Božić iz pekare i supermarketa? Probala sam - i evo isplati li ih se kupiti!

miss7
Sama ispeći kolačiće ili kupiti gotove? Nekako nam se čini da je ovo sve češće pitanje koje si žena pretrpane obavezama postavljaju. Jesmo li u pravu?
Vidi originalni članak

Od toliko stvari koje trebamo napraviti i pripremiti za blagdane, ponekad jednostavno ne stignemo praviti i kolače (posebno ako imamo zahtjevnu obitelj koja očekuje bezbroj vrsta). I ne, ako jednostavno ne stignemo same napraviti kolače, to ne znači da smo lijene ili da nismo dobre u tome. Jednostavno nismo stigle.

Life&style Dekoracije u obliku bora koje možemo pojesti? Lajkamo!

Ali budimo iskrene, zašto bismo se mučile s pravljenjem kolača kada možemo kupiti domaće, ručno rađene kolače po povoljnim cijenama? Odlučile smo probati kolače iz Lidla, Kauflanda i Mlinara i vidjeti mogu li doista zamijeniti one koje same pripremamo. I znaš što? Mogu!

Lidl - Mix domaćih kolača 

Cijena: 21,99 kuna 

Količina: 390 grama

Pakiranje iz Lidla sadrži četiri različite vrste kolača - mađaricu, limun pitu, sacher kocke i čoko-naranču. U pakiranju je 12 kolača, od svake vrste po tri. Kolači vizualno izgledaju lijepo i primamljivo, no ono što je mene najviše zanimalo, svakako je okus. I svi su kolači doista bili veoma ukusni, no mrvicu suhi. Moram naglasiti da imam jako visoke kriterije kada su kolači u pitanju. Volim kada su kremasti i kada se tope u ustima, što je kod ovih kolača izostalo. No, ne mogu osporiti da su doista bili jako ukusni

I da, apsolutno bih mijenjala ove kolače za one koje sama radim!

Ocjena: 4/5

Kaufland - Kraljevski mix 

Cijena: 19,99 kuna 

Količina: 350 grama

Pakiranje iz Kauflanda nešto je manje u odnosu na ono iz Lidla, ukupno je devet kolača. Sadrži tri različite vrste, no na pakiranju nije navedeno o kojim vrstama je riječ. Prepoznala sam samo mađaricu. Kolač posut sitnim šećerom ima neutralnu kremu, dok je po sredini premazan džemom od marelice. Osjete se i lješnjaci u kori. Treći kolač podsjetio me na jaffa kekse. Osim čokolade, osjeti se i naranča. Ipak, ovi me kolači nisu pretjerano oduševili. Puno su suši u odnosu na kolače iz Lidla. 

Umjesto ovih kolača, radije bih sama pripremila svoje. Ali, kako se kaže, o ukusima se ne raspravlja i mislim da ovim kolačima svakako trebaš dati priliku.  

Ocjena: 3/5

SAVJETI Najbolji recept za vanilin kiflice i 3 najčešće pogreške koje treba izbjeći kad ih pečeš

Mlinar - Domaći kolači 

Cijena: 79,99 kuna (Zagreb)*

Količina: 1000 grama

*Cijena ovih kolača iznosi 69,99 kuna u Slavonskom Brodu, što znači da nije ista u svim gradovima diljem Hrvatske. 

Kolači iz Mlinara definitivno su mi se najviše svidjeli. Osim što je pakiranje najveće (jedan kilogram), sadrži i najviše različitih vrsta - od suhih do kremastih. Nisam ih uspjela sve prebrojati, ali po mojoj procjeni, bilo ih je više od 30. Ni na ovom pakiranju nije pisalo o kojim se točno kolačima radi, ali među vrstama prepoznala sam mađaricu, različite vrste oblatnih, rolat od kokosa, breskvicu... I definitivno ovi kolači su mi najukusniji od svih koje sam probala. Bili su točno po mom ukusu - jako kremasti i topili su se u ustima. Nisam baš ljubitelj suhih kolača, ali i oni su mi se svidjeli. 

Ove kolače ne da bih zamijenila za svoje, nego bih se na njih doživotno pretplatila

Ocjena: 5/5

Sve u svemu, kupovni domaći kolači mogu biti dostojna zamjena onima koje same pripremamo. U svakom slučaju, ako ih ne stigneš pripremiti za ove blagdane, sigurna sam da nećeš biti razočarana ako na blagdanskom stolu budeš imala jedne od ovih. 

Posjeti Miss7.24sata.hr