Koje zimske specijalitete sanjamo ljeti?

Vidi originalni članak

Čini se nemogućim da bi u vrele ljetne dane mogli misliti na išta osim na ledenu limunadu i sladoled u sto varijanti. Ali s druge strane ne bismo imali ništa protiv vrućih rolica s cimetom za doručak - tipičnim zimskim jelom koje se služi na sjeveru. Baš kao što bi nam fino legla i topla čokolada sa šlagom prije spavanja, dok sjedimo na terasi s pogledom na more.

Donosimo vam 5 prijedloga zašto je dobra ideja pojesti i neke zimske specijalitete u ovo dugo, vrelo ljeto. Ili bar sanjariti o njima… Dobra vijest je da ne trebate čekati zimu da se počastite zimskim specijalitetima, a isto tako ne trebate čekati zimu da razmišljate o zimskom odmoru.

Nakon što izaberete svoje omiljeno zimsko jelo, možete odmah bookirati i skijanje, i to na u bogatoj ponudi na više od 120 skijališta diljem Europe.

FONDUE

Ultimativno francusko jelo, obožavano diljem svijeta, ne mora biti rezervirano samo za zimska predvečerja. Fondue na francuskom znači “otopljeno” i radi se od dvije do tri vrste sira, koje se zagrijavaju u zdjeli. Sjednete s frendovima oko vrele zdjele i umačete komadiće kruha u otopljeni sir. Bogato i toplo jelo fantastično je za zimske večeri, ali i poneke ljetne okupane burom.

TOPLA ČOKOLADA SA ŠLAGOM

Ovaj napitak zovu i “comfort food-om”, jer uz njega i najgore brige bivaju zaboravljene - barem na neko vrijeme. Grije grlo i želudac, a neki ga toliko vole da kažu da grije i srce. Idealno ide uz šlag i uz takvu kombinaciju ne brojimo kalorije nego - osmijehe.

CIMET ROLICE

Mirisne, meke i vruće, ove su božanstvene rolice idealne za početak dana ili kao desert. Jede ih se na dalekom sjeveru - potječu iz Švedske. Zovu ih kanelbullar i toliko su omiljene da se procjenjuje da prosječan Šveđanin godišnje pojede više od 300 komada! Imaju čak i svoj dan koji se slavi svakog 4. listopada. Kad ih jednom probate - shvatit ćete zašto.

RACLETTE

Raclette je alpski sir, ali i način serviranja na stolu. U prijevodu bi to značilo “sastrugati”. Francuzi tradicionalno odsijeku koru s koluta sira i griju je dok se ne počne topiti te se potom meki, rastopljeni sir sastruže kako bi se pomiješao s primjerice kruhom ili krumpirima. Fino i zasitno, a možete ga napraviti i od bilo koje druge vrste sira koje otopite u malim posudicama na grilu (imena coupelles). U njih stavite meso, kruh, povrće ili što poželite, gore prekrijete sirom i ugrijete na grilu dok sir ne počne ispuštati mjehuriće.

ŠTRUDLA S JABUKAMA

Apfelstrudel je omiljeni bečki desert koji se proširio svim zemljama koje su nekada bile dio Austro- ugarskog carstva. Tanko, elastično tijesto u puno slojeva, kuhane naribane jabuke, šećer i cimet, a sve servirano posuto šećerom u prahu ili sladoledom i kremom od vanilije… Štrudla naprosto nema godišnje doba kad ju je najbolje jesti.

Ako vam već sada cure sline i ne možete dočekati hladne dane, niti ne morate! Iskoristite rane rezervacije za skijašku sezonu i ugrabite fantastične popuste.

Naime Uniline, najveći domaći turoperator, već sada nudi rane rezervacije uz cijene koje su nevjerojatne. Trebate međutim biti brzi kako ne biste propustili priliku da uživate u zimskim delicijama i na snijegu jer neki popusti završavaju već 1. rujna.

Ako želite skijati u Sloveniji, Austriji, Italiji ili Francuskoj - Uniline ima najveću skijašku ponudu, a možete ju pronaći ovdje. Iz ponude se može izdvojiti više od 1500 objekata na 120 skijališta u Europi. Za sezonu 2019/20 nude i više od 20 različitih paketa otvorenja ski sezone i 10 ekskluzivnih destinacija za obiteljski Bijeli tjedan raspoređenih u devet prikladnih termina. Tu je i već tradicionalni bus prijevoz za Francusku, a za najvjernije zimoljupce osigurani su ski paketi na samom kraju sezone. Jer svatko od nas zaslužuje tu toplu, finu štrudlu od jabuke.

Posjeti Miss7.24sata.hr