Kod pripremanja špinata mnogi rade veliku pogrešku - izostavljaju jedan ključan sastojak
- Krem špinat ima najbolji okus kad je doista jako kremast
- Ispadne ti često vodenast i bljutav?
- Onda najvjerojatnije radiš ovu pogrešku pri spravljanju
Krem špinat mnogima je popularan prilog. Naime, osim što se izvrsno slaže s mesom i ribom, također nam pomaže i da održimo figuru, jer sadrži prilično malo kalorija. Također se može brzo i jednostavno spraviti sa samo nekoliko sastojaka. Međutim, ako ti nikada ne ispadne dovoljno kremast, onda vjerojatno radiš vrlo specifičnu pogrešku: zaboraviš na vrhnje.
Ovako kremasti špinat postaje doista kremast
Bez obzira spravljaš li zamrznuti ili svježi špinat, u obje varijante uvijek bi trebala dodati malo slatkog vrhnja kao tajni sastojak (uz uobičajene sastojke i začine). To ga automatski čini kremastijim i ujedno poboljšava okus.
Savjet: ako više voliš uživati u malo laganijem krem špinatu, a da pritom ne izgubi okus i kremoznost, vrhnje možeš zamijeniti i s mlijekom. Probaj!
Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?