Kod pripremanja špinata mnogi rade veliku pogrešku - izostavljaju jedan ključan sastojak

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Krem špinat ima najbolji okus kad je doista jako kremast
  • Ispadne ti često vodenast i bljutav? 
  • Onda najvjerojatnije radiš ovu pogrešku pri spravljanju 

Krem špinat mnogima je popularan prilog. Naime, osim što se izvrsno slaže s mesom i ribom, također nam pomaže i da održimo figuru, jer sadrži prilično malo kalorija. Također se može brzo i jednostavno spraviti sa samo nekoliko sastojaka. Međutim, ako ti nikada ne ispadne dovoljno kremast, onda vjerojatno radiš vrlo specifičnu pogrešku: zaboraviš na vrhnje.

Ovako kremasti špinat postaje doista kremast

Bez obzira spravljaš li zamrznuti ili svježi špinat, u obje varijante uvijek bi trebala dodati malo slatkog vrhnja kao tajni sastojak (uz uobičajene sastojke i začine). To ga automatski čini kremastijim i ujedno poboljšava okus. 

Superhrana 8 razloga zbog kojih bi trebala češće jesti špinat, a imamo i recept za najhrskaviju pitu od špinata ikad

Savjet: ako više voliš uživati u malo laganijem krem špinatu, a da pritom ne izgubi okus i kremoznost, vrhnje možeš zamijeniti i s mlijekom. Probaj!

Life&style Ako jedeš ove 4 namirnice, zaboravi na ravan trbuh. A nije riječ o pizzi...

 Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr