Ključne točke zbog kojih razvrstavanje otpada u Zagrebu ne djeluje, a mi zbog toga patimo

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Pravilno odvajanje i prikupljanja otpada jedna je od najaktualnijih gorućih ekoloških tema 
  • Grad Zagreb ovog su ljeta preplavile nakupine smeća te se postavilo pitanje krivnje za nastalu situiaciju
  • Portal missZDRAVA aktivno progovara o ovoj temi te otkriva ključne točke zbog kojih razvrstavanje otpada u Zagrebu ne funkcionira

Zagreb je ovo ljeto zatrpan krupnim otpadom i smećem. Iz Grada poručuju da nemaju dovoljno resursa za odvoz i krive građane za neodgovorno ponašanje. Što je od toga istina i koristi li gradonačelnik Milan Bandić ovu nastalu zbrku kako bi i dalje gurao ideju o poskupljenju računa za smeće, na ovo i druga pitanja u ekskluzivnom intervjuu o gospodarenju otpadom odgovorio je Marko Košak, voditelj programa gospodarenja otpadom Zelene Akcije.

Duhovit oglas Žena prodaje praznu kutiju Bajadere - oglas izazvao niz suprostavljenih reakcija na društvenim mrežama

"Diljem Europe se sustav odvojenog prikupljanja putem spremnika na javnim površinama koji nemaju sustav zaključavanja i nadzora pokazao neefikasnim, ali ga svejedno Grad Zagreb forsira zbog čega i jest najgora metropola EU u odvojenom prikupljanju otpada." - otkrio je, te dodao: "Grad koristi kaos i optužuje građane da ne žele i ne znaju odvajati, međutim pokazalo se da u onim kvartovima gdje je smeće redovito odvožene nije bilo nikakvih problema što je dokaz da nisu građani ti koji rade nered."


Iz videa još možeš doznati što to građani mogu poduzeti da Zagreb ne bude prijestolnica smeća i da ih se ne pljačka; što će biti s Jakuševcem i kako Marko Košak komentira plan gradskih vlasti da Zagreb koji se trenutno guši u smeću prijavi za Europsku zelenu prijestolnicu 2022. godine. A više toga o temi zbrinjavanja otpada i gorućim ekološkim pitanjima možeš saznati na portalu missZDRAVA.

Life&style 5 trikova za uvijek uredan dom od najslavnije guruice za čišćenje na svijetu
 

Posjeti Miss7.24sata.hr