Keramika Dunje Ignis ponovno zaokuplja pažnju. Noviteti se nižu, a svi redom izgledaju neodoljivo

Dunja Ignis
Vidi originalni članak
  • Komadi koje Martina Bilan stvara pod pseudonimom Dunja Ignis svidjeli su nam se još davnih dana, a noviteti koji su osvanuli na njezinom Instagramu potpuno su nas očarali
  • I dalje vjerna vibrantnom koloritu, predstavila je potpuno drugačije šalice za kavu, kopče za kosu i stolne lampe u koje smo se zaljubili na prvi pogled
  • Visoke šalice i lampe dio su, čini se, nove Candy kolekcije koja nam djeluje čarobno kao da pripada setu Wesa Andersona

Kao velikim zaljubljenicima u ručno izrađenu keramiku domaćih umjetnika, trudimo se da nam ništa interesantno ne promakne, a moramo priznati da ponekad to nije nimalo jednostavan zadatak jer, sudeći po njihovim objavama, kreativnost pršti na sve strane. U moru vaza, šalica, tanjurića, svjećnjaka i ostalih krasota, našu je pažnju posljednjih dana u potpunosti okupirala Martina Bilan, poznatija pod umjetničkim pseudonimom Dunja Ignis.

Još nam je davnih dana priznala da se voli zaigrati s keramikom, iako najčešće izrađuje uporabne predmete poput šalica, tanjura i zdjelica, prepoznatljive po prekrasnim ilustracijama koje neodoljivo podsjećaju na neka davno minula vremena. Inspirirana ljetom,  morskim plavetnilom i sočnim voćem s jedne, te zimskim radostima što podsjećaju na stare razglednice i čestitke s druge strane, stvara radove kojima malo tko može odoljeti, a sigurni smo da će isti učinak imati i noviteti koji su upravo osvanuli na njezinom Instagramu.

Life&style Svi koji su ikad željeli sami izraditi vazu, šalicu za kavu ili divan tanjur, sada imaju priliku. Evo najzabavnijih radionica!

I dalje vjerna vibrantnom koloritu, predstavila je potpuno drugačije šalice za kavu, kopče za kosu i stolne lampe u koje smo se zaljubili na prvi pogled. Glavna uloga na kopčama za kosu pripala je njezinim poznatim siluetama žena ronioca koje smo dosad susretali na zdjelicama, šalicama i tanjurima, a moramo priznati da izgledaju vrlo elegantno i da bismo ovaj komad s daškom ljeta rado nosili i tijekom najhladnijih dana.

Visoke šalice i lampe dio su, čini se, nove Candy kolekcije, a njihova nas je estetika posebno očarala pa se iskreno nadamo da će ova preslatka kolekcija samo nastaviti rasti. Prugama u boji neodoljivo podsjećaju na svilene bombone, dok valoviti rub šalica evocira  oldschool kutije za kokice, a i lampe i šalice djeluju nam kao komadi koji su u stanju u trenu popraviti raspoloženje i na najtmurniji dan. Ovako slatke i bajkovite, izgledaju kao da pripadaju setu Wesa Andersona i baš poput njegovih filmova, intenzivno mirišu na čaroliju!

Life&style Kat’s Clay vaze osvojile su nas mediteranskom estetikom. Poželjeli smo ih sve



 

Posjeti Miss7.24sata.hr