U ovoj kavani na Bledu goste čeka iznenađenje, poslužit će ih roboti! Imaju i imena, za prisniji odnos

Sava turizam
Vidi originalni članak
  • Goste Kavane Park na Bledu dočekat će nemalo iznenađenje - tamo konobare tri simpatična robota 
  • Imaju imena, do stolova donose hranu i piće i odnose prazno posuđe i jako su simpatični
  • Ovi digitalni asistenti pomoć su pravim konobarima kojima štede kilometre hoda

Tko prvi puta nogom kroči u bledsku Kavanu Park nemalo će ostati iznenađen kad mu iće i piće donese - robot. Pozdravom će ga, doduše, dočekati konobar (da, pravi, živi i ljudsko biće), uzeti narudžbu, no nju će do stola nakon toga donijeti mehaničko "biće", s neizostavno vedrim izrazom lica. Uz prvi šok, misli kako postajemo sve otuđeniji, pitanja kuda ide ovaj svijet i spoznaja "sad nam je jasno zašto su djeca danas takva", većini gostiju oni su ipak simpatični.

Unatrag godine u Sava Hotels & Resorts objasnili su da su tako željeli olakšati posao konobarima koji dnevno pješače i do 15 kilometara donoseći gostima hranu i piće i odnoseći prazno posuđe. Uveli su digitalizirane asistente pa su se timu Kavane Park pridružila i dva simpatična, komunikativna "konobara", Pavla i Tone. Sad ih u kavani ima tri, a posao obavljaju besprijekorno. Točno znaju do kojeg stola moraju doći (stolovi su numerirani, pa je i njihova putanja unaprijed određena), a mala mana im je što sami morate uzeti tanjure i čaše koje donesu. Ipak je riječ o digitalnim kolicima, a ne robotu koji pokreće ruke i noge, kakvog si vjerojatno zamislila, zar ne? 

Po ovim konobarima možeš poslati i prazno posuđe natrag u kuhinju, no moramo reći da ih se da i zbuniti (ako baš ideš za time), no nećemo otkrivati kako, a tada jadan robotko ode u kut i na leđima mu se pojavi veliki upitnik!

Inače, 'Kavana park' na Bledu poznata je i kao 'lokal s najljepšim pogledom na Bledu', postoji već desetljećima no posljednjih godina blista u svom novopreuređenom ruhu. Također je poznata po prefinim kremšnitama, pa ih prilikom posjeta Bledu jednostavno moraš kušati upravo u 'Kavani Park' koja je uvrštena u izdanje vodiča Gault & Millau za 2021. kao popularno okupljalište. 

Life&style Odmor u ovim neodoljivim planinskim kolibama u Sloveniji je poput prave zimske bajke

Roboti su brzo postali hit! Tako sada Pavla i Tone na stol gostiju u 'Kavani Park' donose "Bledsku kraljicu", originalnu Bledsku kremšnitu. Atrakcija su za goste koji ih proučavaju i fotografiraju se s njima. Oba digitalna pomoćnika opremljena su vrhunskim mogućnostima interakcije čovjeka i robota: s inovativnim jezikom, atraktivnim izgledom, glasovnom sposobnošću temeljenom na umjetnoj inteligenciji, multimodalnom interakcijom i drugim značajkama. 

Life&style Čarobna alpska jezera Jasna i Zelenci savršen su razlog za bajkoviti zimski izlet u Sloveniju

Posjeti Miss7.24sata.hr