Kao u bajci: možeš li vjerovati da ovaj čarobni tunel od cvijeća doista postoji?

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Ovaj cvjetni tunel izgleda kao impresionistička slika Claudea Moneta, no riječ je o fotografiji stvarnog mjesta
  • Dio je prekrasnih vrtova u Japanu, a obavijen je cvijetom glicinije
  • Glicinija cvate u proljetno doba, a posjetitelji šetnju ovim mjestom obožavaju jer ih smiruje. Kako i ne bi, kad je već jedna fotografija dovoljna da se zaljubimo!

Možeš li vjerovati da ovo magično mjesto zaista postoji? Obavijen prekrasnim ljubičastim cvijećem, glicinijama, ovaj čaroban tunel svake godine u proljetno doba postaje internetska senzacija i zvijezda Instagrama.

Tunel je dio Kawachi Fuji vrtova u Kitakyushu u Japanu i neobičan je spoj prirode i arhitekture. Naime, u vrtu se nalazi 150 stabala glicinije, ali i 20 drugih vrsta biljaka, koje se savijaju u zanimljivu formaciju i stvaraju ovaj magični tunel. Upravo je on najsjajnija kruna cijeloga parka.

Ako nisi stručnjakinja za nazive biljaka, možda ćeš gliciniju prepoznati po nazivu ulice iz omiljene serije Kućanice. Naime, njezin latinski i engleski naziv glasi wisteria pa je tako slavna ulica po njoj dobila ime: Wisteria Lane.

 

Glicinija je biljka iz porodice mahunarki koja je raširena po Kini, Koreji i Japanu, a nekoliko vrsta postalo je uobičajeno i za istok SAD-a, a poznata je i po svom opojnom mirisu. 

Cvijet glicinije doista poziva na romantiku i nježnost, a veliku ulogu ima i duhovnom svijetu. On je, naime, simbol budizma i označava molitvu pa ne čudi što mnogi posjetitelji šetnju ovim tunelom smatraju smirujućim iskustvom. No, vratimo se Japanu i sanjivom tunelu u kojem već zamišljamo sve moguće romantične scenarije.

Life&style On je simbol prve ljubavi i cvate samo tri tjedna godišnje: 10 stvari koje ne znaš o jorgovanu

Glicinija počinje cvasti krajem travnja i početkom svibnja pa je to idealno vrijeme za posjet predivnom Japanu. Osim toga, svake se godine održava i veliki "Festival glicinije" i to od 27. do 29. travnja pa ako si se u ove boje zaljubila, festival je još jedan razlog za putovanje na drugi kraj svijeta mnogim turistima.

 

Mi smo se u ovo sanjivo mjesto zaljubile i jedva ga čekamo posjetiti, a dotad namjeravamo uživati u ovim čarobnim fotografijama.

Posjeti Miss7.24sata.hr