Kakve noge ima 55-godišnja Elle MacPherson! Otkrila je besplatne trikove koji joj pomažu da se riješi oticanja i celulita

Instagram/@ellemacphersonofficial
Vidi originalni članak
  • Vitka linija nije samo stvar genetike već i ispravne prehrane i predane tjelovježbe
  • Supermodel Elle Macpherson i u 55. godini izgleda besprijekorno, a to postiže uzimanjem velikih količina vode, prehrani koja se bazira na povrću, redovitim pilinzima, vježbanjem joge...
  • Osim toga, ima još poneki as u rukavu s kojim se bori protiv celulita i otečenosti nogu, a koji i ti možeš primijeniti

Možda misliš kako su dobre noge stvar genetike, ali 55-godišnji supermodel Elle Macpherson je otkrila da postoje određene navike pomoću kojih možeš izvući najbolje iz njih. Od zdrave prehrane i pilinga kojim se rješava natečenosti, do toplo-hladnih tuševa protiv celulita, Elle ima sjajne trikove kako da ti noge uvijek budu u odličnom stanju. 

Za nju je najvažnija hidratacija, vježbanje joge, 7-8 sati sna i infracrvena sauna. Isto tako, kune se u pretežito alkalnu prehranu koja se bazira na puno povrća i vode. "Prije, dok sam konzumirala sol, šećer i pšenične proizvode, noge su mi izgledale otečeno". Od tada vodi računa da jede uglavnom povrće i pije puno vode i smatra kako joj se zbog toga počeo mijenjati i oblik nogu. Elle se na toj dijeti nalazi od 2017. godine, a počeci su joj bili teški - osjećala je kronični umor i imala neodoljivu želju za slatkim. No, energija joj se povratila već za dva tjedna, a zajedno s njom i odličan ten, a želja za slatkim je, kaže, potpuno nestala. 

PROTIV CELULITA Ove 4 namirnice trebaš izbjegavati ako si sklona celulitu

Plan prehrane se pozitivno odrazio i na održavanje njezine vitke linije zbog koje je postala poznata 80-ih i 90-ih godina i koja joj je priskrbila nadimak - 'The Body'. No, dijeta nije jedina tajna njezinih privlačnih nogu. Kada je u pitanju borba protiv otečenih nogu i celulita, Elle je otkrila da joj u tome pomaže uzimanje velikih količina tekućine uz vježbanje na otvorenom. Također hoda po vodi tijelom uronjenim do struka što joj pomaže kod otpuštanja zadržane tjelesne tekućine, a prakticira i toplo-hladne tuševe za koje smatra da su odlični suborci u borbi protiv celulita.

Moda Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti

Uz to redovito radi i piling kože, a pomoću infracrvene saune zadržava glatku teksturu kože. 
"Isto tako, koristim ulja za aromaterapiju od lavande i kamilice, radim kupke za stopala koja uronim u vodu u koju sam ubacila epson sol"
Što se tiče odjeće i obuće, Elle obožava hlače po punoj dužini koje joj vizualno izdužuju noge, a od obuće najčešće nosi cipele s potpeticom. "Uglavnom nosim štikle, ali samo one najkvalitetnije od Louboutina, Aquazurre ili Zanottija. No, volim nositi i ravnu obuću - pogotovo zato što onda mogu sugovornika gledati u oči" - našalila se Elle koja je inače visoka 1,82 m.

HRABRA ŽENA Pogledaj kako rasvjeta može djelovati na celulit

 

Posjeti Miss7.24sata.hr